*Nettavisen* Sport.

Alpinkometen nektet å trene med verdenscuplaget

Foto: Reuters / NTB Scanpix

Henrik Kristoffersen fikk favoritt-treneren

Treningene på europacuplaget var bedre for meg. Jeg nektet å trene med verdenscuplaget fordi jeg heller ville trene under Christian (Mitter) på E-cup, sier Henrik Kristoffersen, til Romerikes Blad.

Kjente til misnøye
Sportssjef for alpint Claus Ryste bekrefter at han visste om Kristoffersens misnøye med det som skjedde på verdenscuplaget forrige vinter, men han så ikke på det som et problem.

- Henrik vil trene mye, og vi var kjent med at han hadde sine ønsker i forhold til treningen. Men vi hadde en fin dialog med ham om det, og det fungerte greit gjennom forrige sesong, sier Ryste.

Etter sesongen løste et eventuelt trenerproblem seg på beste mulige måte for Kristoffersen da hans tidligere trener Christian Mitter ble ansatt som trener på verdenscuplaget.

- Det hadde ikke noe direkte med misnøyen å gjøre at det ble den løsningen. Vi kjenner Christian som en god trener, og vi er veldig fornøyd med den jobben han har gjort denne sesongen, sier Ryste.

Gir Mitter del av æren
Denne vinteren er en suksesshistorie både for Kristoffersen og Mitter.

Før kveldens slalåmrenn i Schladming har romerikingen vært på seierspallen tre ganger i verdenscupen denne vinteren.

- Det skal definitivt Christian ha sin del av æren for. Han har mange av de samme treningsprinsippene som pappa (Lars Kristoffersen) og jeg har brukt i alle år, sier Kristoffersen.

Ble kjent på skigymnas
Østerrikeren Mitter verken kjenner til eller mener noe om det som ble gjort på verdenscuplaget forrige sesong, men han er godt fornøyd med at han fikk fortsette å jobbe med 19-åringen fra Rælingen og de øvrige verdenscupløperne.

- Jeg ble kjent med Henrik allerede da han begynte på videregående skole på Dønski. Etterpå har jeg hatt gleden av å jobbe med ham på E-cup for to år siden og nå på verdenscuplaget, sier Mitter.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Morten Svesengen, Romerikes Blad

Den samme historikken har han med Sebastian Foss-Solevåg og Aleksander Aamodt Kilde som begge kjører verdenscup nå.

- Måtte forandre teknikk
Han er godt fornøyd med utviklingen Kristoffersen har hatt denne vinteren.

I kveld starter unggutten sitt første renn blant de sju best rangerte slalåmkjørerne i verden.

Det har ikke kommet lett selv om 19-åringen er et stort talent.

- Henrik gjorde en god slalåmsesong i fjor, og han kjørte seg inn topp-30. Men for å bli enda bedre måtte han endre på noen ting. I oppkjøringen til denne sesongen forandret han teknikken for å kjøre raskere. Det tok litt tid før det fungerte, men Henrik er alltid villig til å jobbe hardt for å bli bedre. Derfor klarte han det, sier Mitter.

Henrik starter først
De gode resultatene har ført romerikingen oppover både resultat- og startlister, men ellers er lite forandret for Løvenstad-gutten.

- Forventningene til meg selv har økt i takt med resultatene, men fortsatt handler det mest om å kjøre godt på ski. Så lenge jeg klarer det, vet jeg at jeg kjører fort nok til å være med i toppen, sier han.

På nummertrekningen før kveldens renn trakk Henrik Kristoffersen startnummer 1.

Les flere saker fra RomerikesBlad!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.