*Nettavisen* Sport.

Alpinsjefen før VM: - Skadene har satt oss litt tilbake

SKADER: Aksel Lund Svindal (kne) og Kjetil Jansrud (hånd) er begge skadd, men håper på å rekke VM i Åre. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Alpinsjef Claus Ryste vil ikke senke ambisjonene i alpin-VM i Åre, til tross for at Norges sterkeste kort i beste fall møter opp halvskadde.

– Skadene setter oss litt tilbake, sier alpinsjef Claus Ryste til NTB før det braker løs i Sverige, men han vil ikke være med på å senke ambisjonsnivået for de norske fargene under mesterskapet.

– Vi har mange gode løpere, vi er med i alle disipliner og vi må ha fokus på det vi kan gjøre noe med. Så får vi telle opp til slutt.

Med kun dager igjen til VM i Åre kjemper Kjetil Jansrud en knallhard kamp mot klokka for å bli klar etter at han brakk to bein i hånden i Kitzbühel forrige helg. I tillegg sliter Aksel Lund Svindal som vanlig med sitt vonde kne.

Begge sto over fartsrennene i Kitzbühel og de skulle heller ikke ha deltatt i de avlyste rennene i Garmisch-Partenkirchen, men håper på å være klare til super-G og utfor, henholdsvis 6.- og 9.- februar. Starter duoen kan de fort kjempe om det edelt metall, sammen med Aleksander Aamodt Kilde.

Svindal har varslet at de to VM-rennene blir karrierens to siste for hans del.

Kilde har levert solide resultater denne sesongen og var blant annet på pallen i Wengen (utfor), Bormio (super-G) og Beaver Creek (super-G), vant i Val Gardena (utfor) og kjørte raskest på utfortreningen i Garmisch-Partenkirchen fredag.

– Vi må tro på det

– Tja. nei. Målsettingene må ligge der. Jeg tror at dersom Jansrud og Svindal først stiller til start så er det for å være med å konkurrere, sier Ryste.

Norges fremste medaljehåp i slalåm og storslalåm, Henrik Kristoffersen, sliter med å finne optimal VM-form. Ryste sier de forsøker å legge forholdene til rette for 24-åringen slik at han kan hamle opp med blant annet den suverene østerrikeren Marcel Hirscher.

På kvinnesiden er Nina Haver-Løseth definitivt ute etter sin kneskade, mens Ragnhild Mowinckel mangler det siste lille for å ta steget helt opp etter en god sesongstart. Mowinckel har en andreplasser Lake Louise (super-G) og Killington (storslalåm) denne sesongen.

– Vi må tro på det, og vi må jobbe for det. Men vi har hatt mye skader i år, men det må vi bare løse. Det hjelper ikke klage, det blir ikke noe bedre av det, sier Ryste.

15 utøvere

I alt 15 utøvere skal representere Norge under VM i Åre, seks kvinner og ni menn:

Kvinner: Ragnhild Mowinckel, Kristin Lysdahl, Thea Stjernesund, Kajsa Vickhoff Lie, Mina Fürst Holtmann og Kristine Gjelsten Haugen.

På herresiden er følgende utøvere tatt ut: Aksel Lund Svindal, Kjetil Jansrud, Aleksander Aamodt Kilde, Adrian Smiseth Sejersted, Henrik Kristoffersen, Leif Kristian Nestvold Haugen, Sebastian Johan Foss Solevåg, Jonathan Nordbotten og Rasmus Windingstad.

- Vi har med en stor tropp med erfarne utøvere, og unge utøvere der vi kan være med å prestere i alle disiplinene, sier Ryste i en pressemelding.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag