RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alpint: Luitz risikerer å bli disket, kan føre Kristoffersen opp på 3.-plass i Beaver Creek


Henrik Kristoffersen på vei ned løypa i Beaver Creek. Nordmannen kjørte ned til fjerdeplass, men kan bli flyttet opp til tredje. Foto: AP Photo / Nathan Bilow / NTB scanpix.
Henrik Kristoffersen på vei ned løypa i Beaver Creek. Nordmannen kjørte ned til fjerdeplass, men kan bli flyttet opp til tredje. Foto: AP Photo / Nathan Bilow / NTB scanpix. Foto: ( NTB scanpix )
Tyske Stefan Luitz risikerer å bli fratatt seieren i helgens verdenscuprenn i storslalåm i Canada etter bruk av oksygenmaske mellom omgangene.

Skulle tyskeren bli fratatt seieren i Beaver Creek vil det føre Henrik Kristoffersen opp på tredjeplass etter rennet i Beaver Creek.

Den tyske 26-åringen, som søndag tok sin første verdenscupseier, pustet inn oksygen fra masken mellom omgangene. Det internasjonale skiforbundet (FIS) bekrefter fredag at de undersøker saken, men ønsker ikke kommentere om det eventuelt får konsekvenser.

I antidopingreglene til FIS fører brudd på reglene automatisk til diskvalifikasjon. Inhalering av oksygen fra maske står på listen til FIS, men er ikke på Antidopingbyrået WADA sin liste.

Dermed kan tyskeren slippe unna med en advarsel, men FIS sier fredag ettermiddag at de ikke har kommet fram til noen konklusjon.

Direktør for alpint i Det tyske skiforbundet, Wolfgang Maier, innrømmer at de har gjort en feil, men sier til DPA at de ikke var klar over at FIS-reglene ikke er like reglene til WADA.

– Vi aksepterer det dersom noen sier vi har brutt reglene, men vi har ikke dopet oss. Vi er ingen juksemakere, sier Maier.

Luitz vant storslalåmrennet i Beaver Creek 0,14 sekunder foran Marcel Hirscher fra Østerrike. Thomas Tumler fra Sveits ble nummer tre, mens Henrik Kristoffersen ble nummer fire.

Nå risikerer Luitz å bli disket, da blir i så fall Kristoffersen flyttet opp på pallplass.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere