BELGIA - CANADA 1-0:

Belgia er nummer to på Fifa-rankingen og var favoritt til å slå Canada da nordamerikanerne spilte sin første VM-kamp siden 1986 onsdag.

Kanadierne gikk imidlertid rett i strupen på Belgia og skapte store problemer for Kevin De Bruyne og co.

Likevel var det Belgia, som mot spillets gang tok ledelsen ved Michy Batshuayi, og vant oppgjøret 1-0.

Les også: Telegraph: Milliardær og United-supporter vil kjøpe klubben

– Tror knapt det jeg ser

TV 2s kommentator Øyvind Alsaker var smått sjokkert over det som utspilte seg ute på Ahmad bin Ali Stadium da Belgias midtforsvar trøblet som verst.

– Det er nesten så jeg ikke tror det jeg ser, men det har jo vært snakket om at Vertonghen og Alderweireld er over middagshøyden. Sånn har det virkelig sett ut her, sa Alsaker underveis i kampen.

– Det er er urovekkende, det Belgia holder på med i og rundt egen sekstenmeter. Sjelden har vi vel hatt en mer ufortjent ledelse til pause enn Belgia her mot Canada, sa Alsaker videre.

Scoring mot spillets gang

For i første omgang handlet det stort sett om Canada, som ble tildelt én straffe og muligens snytt for ytterligere to.

Bayern München-stjernen Alphonso Davies leverte imidlertid et elendig straffespark da det gjaldt som mest etter elleve minutters spill, og Thibaut Courtois reddet enkelt.

Les også: McGregor saksøkes av bestekompisen

Canada fortsatte å trykke på, uten å få uttelling, og i stedet var det Beliga som tok ledelsen mot spillets gang.

En lang ball fra Toby Alderweireld rett i bakrom ble plukket opp av Michy Batshuayi, som løp fra Steven Vitória og sendte Belgia ufortjent i ledelsen.

Topper gruppen

Belgia-trener Roberto Martinez var nok heller ikke imponert, til tross for at laget hans ledet etter første omgang, for ved pause tok han ut både Youri Tielemans og Yannick Carrasco til fordel for Thomas Meunier og Amadou Onana. Etter en time ble også Eden Hazard ofret for Leandro Trossard.

Canada maktet ikke å legge det samme trykket på Belgia i den andre omgangen, og belgierne kunne dermed innkassere tre poeng, til tross for en svak prestasjon.

I den første kampen i Gruppe F spilte Kroatia og Marokko uavgjort 0-0.