Etter 0-3-nederlaget for Liverpool i helgen måtte Arsenal tåle krass kritikk fra blant andre Gary Neville, som var sjokkert over det Mikel Artetas menn presterte.

Også TV 2s Øyvind Alsaker kalte Arsenals prestasjon «sjokkerende svak».

Les også: Torsdagens Premier League-rykter

Konfrontert med kritikken fra Neville på pressekonferansen før torsdagens Europa League-møte med Slavia Praha, sier Arteta følgende:

- Jeg har ingen respons. Når det kommer kritikk for måten vi spilte mot Liverpool, må vi ta den på haka, for det er fullt fortjent. Nå er det på tide å snakke på banen og vise hva vi kan gjøre.

- Slipper billigere unna

TV 2s Premier League-kommentator Øyvind Alsaker mener Martin Ødegaards sjef slipper billigere unna i pressen enn flere av sine kollegaer og konkurrenter.

- Arteta er veldig populær i engelsk media. Han er så skikkelig og godt likt. Alle har ståltro på ham som sjef. Han har sluppet mye billigere enn Solskjær, Lampard og disse andre eks-spillerne, som har prøvd seg, men nå ... Sånne forestillinger såpass langt ut i hans regjeringstid er ikke bra, sier Alsaker til Nettavisen.

- Er det mindre press i Arsenal, eller er det noe med Arteta som type at han slipper billigere unna enn for eksempel Lampard og Solskjær?

- Det har nok litt med typen å gjøre. Han har gått i skole hos Pep Guardiola og har litt sånn aura rundt seg, som en stødig «jeg vet hva jeg driver med-fyr», sier Alsaker.

Dårligere enn Emery

TV 2-profilen peker på en statistikk, som slett ikke ser bra ut for Artetas vedkommende. Den tidligere Manchester City-assistenten har ledet Arsenal til en foreløpig tiendeplass i Premier League.

- Han er dårligere enn Emery etter 50 matcher, han er dårligere enn Wenger sine 50 siste. Det er jo en statistikk som ikke er bra, men det er for tidlig å si at han må ut, synes jeg. Det går opp og ned når du skal bygge opp igjen, mener Alsaker.

- Det er ofte sånn at de ferske managerne får gode kamper ut av laget sitt, men de klarer ikke å levere stabilt, sier Alsaker videre.

Arsenal tar imot Slavia Praha på Emirates klokken 21.00 torsdag kveld. Kampen ser du på TV 2 Sport Premium.