Timo Werner forlater mest sannsynlig RB Leipzig i sommer, og han foretrekker selv en overgang til Liverpool, så lenge han får regelmessig med spilletid, melder Sky Sports.

Werner har en utkjøpsklausul på 52 millioner pund fram til 15. juni, men Liverpool akter ikke å prøve seg før den datoen, hevder kanalen.

Les også: Salzburg-direktøren måte se Haaland forsvinne i januar. Nå kommer han med oppsiktsvekkende uttalelser

- Klassespiller

Øyvind Alsaker er sikker på at den tyske stjernespissen vil passe godt inn i et allerede seiersvant Liverpool-lag.

- Det tror jeg. Han er både veldig målfarlig og har det hardtarbeidende i seg, som jeg tror er ganske essensielt i et Klopp-lag. Det er en klassespiller, sier Alsaker til Nettavisen.

Liverpool-manager Jürgen Klopp har tidligere kalt flyttingen av Afrikamesterskapet fra juni til januar for en katastrofe. Alsaker tror er Werner-kjøp kan være med å demme opp for skaden.

- Det ble jo flyttet, slik at både Mané og Salah kommer til å mangle i opp til seks uker neste sesong. Da er det viktig å ha kvalitet til å dekke opp for det, mener Alsaker.

Les også: Rashford: - Zlatan hjalp meg å overleve under Mourinho

Tror ikke Firmino må vike

Han tror ikke et eventuelt kjøp av Timo Werner vil true Anfield-fremtiden til Roberto Firmino, som ser ut til å være blant Klopps absolutte favoritter.

- Det kan jeg ikke se for meg. Han er vel den mest betrodde spilleren i Klopps lag, og han ser ut til å være veldig fornøyd der han er. Han er på mange måter en uerstattelig spiller, vil jeg si, selv om han ikke har den samme uttellingsprosenten som de aller vasseste, sier Alsaker.

Les også: Her blir fotballstjernen tatt på fersken. Nå har han fått sparken

Brasilianeren har scoret åtte mål i Premier League denne sesongen - alle på bortebane.

- Firmino burde scoret litt flere mål, det burde han, men på en annen side er han ekstremt viktig for Liverpool. Han entrer vel snart «peaken» sin, så jeg vet ikke om Minamino er tiltenkt en rolle som fremtidig erstatter. Han har sikkert to-tre sesonger til hvor han kan holde dette nivået. Det er vel den horisonten dette Liverpool-laget har og. Det er veldig mange av de som er 27-28-29 år. Det er de neste to-tre årene at de skal gjøre det helt store, tror jeg. Det er de jo godt i gang med, sier Alsaker.

Liverpool ledet Premier League med 25 poeng da ligaen ble stoppet på ubestemt tid som følge av koronapandemien.

Det er foreløpig uklart om eller når ligaen kan sparkes i gang igjen, men klubbene virker fast bestemt på at sesongen skal avsluttes før 30. juni. Da går flere spiller- og sponsorkontrakter ut.