*Nettavisen* Sport.

Alsgaard: - «For mange» gode jenter

Foto: Anders Skjerdingstad (Nettavisen)

Blir Vibeke Skofterud TV-seer under VM?

25.01.09 12:28

Kampen om plassene på de norske VM-lagene i langrenn er intens. Blant dem som befant seg i «dødens posisjon» før lørdagens 10 km klassisk i Otepää, var Vibeke Skofterud.

Men Slitu-jenta ble ikke bedre enn nummer 13 på favorittdistansen, slått av tre norske jenter. Og det på en dag da verken Astrid Uhrenholdt Jacobsen eller Kristin Størmer Steira stilte til start.

Suveren Kowalczyk
Dermed blir det vanskelig for landslagstrener Egil Kristiansen å finne plass for Skofterud i VM-troppen, selv om hun tok bronse på 10 km klassisk i NM for halvannen uke siden.

Lørdagens 10-kilometer i Otepää ble ingen stor norsk suksess. Polske Justyna Kowalczyk vant suverent, 26,2 sekunder foran finske Aino-Kaisa Saarinen. Virpi Kuitunen ble nummer tre.

Therese Johaug ble beste norske jente på femteplass, 12 sekunder bak seierspallen. Marit Bjørgen, som allerede før løpet varslet at kroppen ikke var i superslag, ble nummer seks.

Marthes beste
Juniorjenta Marthe Kristoffersen (19) ble nummer åtte, hennes beste verdenscupplassering noen gang. Og det i klassisk, som er hennes antatt svakeste stilart.

Klikk på bildet for å forstørre.

Plasseringen holder neppe til en plass på 10-kilometerlaget i VM, som trolig kommer til å bestå av Marit Bjørgen, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Therese Johaug og Kristin Størmer Steira. Men Kristoffersen gjorde seg definitivt aktuell for en norsk VM-tropp, etter den lille NM-nedturen forrige helg.

Et av de store spørsmålene før VM-uttaket 2. februar, er om landslagstrener Egil Kristiansen må nøye seg med sju jenter, eller om han klarer å argumentere seg til en ekstra kvoteplass på bekostning av en herreløper.

LES OGSÅ:Kristiansen vil slåss for jentene

- Det blir ikke enkelt for Egil Kristiansen å ta ut laget, og det blir ingen rolig debatt på kammerset. Det kommer til å bli enda høyere temperatur og enda høyere krav fra Egil etter dette løpet her, sier NRKs ekspertkommentator Thomas Alsgaard etter lørdagens renn.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Luksusproblem
- Vi har litt «for mange» gode jenter. Heldigvis har dametreneren nå det samme luksusproblemet som herretreneren, med masse medaljekandidater å velge i, sier Alsgaard, som tror nettopp 10 km klassisk kan bli de norske jentenes svakeste distanse i VM - fordi nivået er så høyt.

Juniorjenta Ingvild Flugstad Østberg (18) gikk inn til en imponerende 17.-plass, og dermed holder den nybakte norgesmesteren på 15 km fellesstart med skibytte seg også varm i VM-kampen.

Sara Svendsen hadde ingen stor dag, og ble nummer 43.

Se komplette resultater her (ekstern lenke)

NB! Nettavisen tror VM-troppen for kvinner kommer til å bestå av Marit Bjørgen, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Kristin Størmer Steira, Therese Johaug, Celine Brun-Lie, Maiken Caspersen Falla og Marthe Kristoffersen. Ingvild Flugstad Østberg står først i køen dersom Norge velger å sende åtte jenter til VM i Liberec i februar.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.