Thomas Alsgaard (41) og teamet hans møtte pressen i splitter ny oransje og svart tigerdrakt på Beito onsdag kveld. Men noen OL-start blir det ikke på den tidligere NRK-eksperten.

Ideen til designet har han selv stått for etter mal av tegneserien Tommy & Tigern.

Alsgaard står i spissen for det nystartede privatlaget Team LeasePlan Go med til sammen 13 langrennsløpere som enten satser allround eller langløp.

Alsgaard selv er ikke helt frisk og starter ikke i langrennsåpningen på Beitostølen til helgen.

Men ambisjonen er at han skal være i form om én måneds tid.

– Jeg håper å kunne gå langløpet Jizerska i begynnelsen av januar (50 kilometer), men det er kanskje mer realistisk at 15-kilometeren i klassisk stil i NM i Molde blir mitt første løp. Der bør det være mulig å gjøre det bedre enn sist det var NM i Molde i 2003. Da ble jeg nummer 32 og kom fire minutter bak vinneren, sier Alsgaard til NTB.

Fulltidsutøver
Alsgaard la offisielt opp etter 2003-sesongen, men har holdt seg i form hele tiden. Etter at han ga seg som trener for Sveriges langrennslandslag, har det blitt mye jobb som ekspertkommentator i NRK på ham. I tillegg har han gått et par NM-løp og noen langløp uten at satsingen har vært 100 prosent.

Foran denne sesongen endret han på det. Han sa opp jobben i NRK for å satse for fullt i sitt nye lag.

Men sykdom har ødelagt mye for den tidligere storløperen som fyller 42 år i januar.

– Jeg har vært mye syk siden januar og velger å holde igjen. Jeg har vært til mange undersøkelser, men vi finner ikke ut hva det er. Muligens er det snakk om et type virus som har sittet i kroppen lenge. Det gjør at jeg får en influensalignende reaksjon når jeg tar i lite grann. Det går ut over utholdenheten og seigheten. Det tar tid, tålmodighet og forsiktighet å finne ut hvilket virus det er snakk om, sier Alsgaard.

Ikke OL
Alsgaard vet at han blir frisk igjen, men noen OL-start er ikke aktuelt.

– Hvis jeg hadde fått en krone for hver gang det spørsmålet dukket opp, ville jeg ha tjent godt. Jeg får ta det som et kompliment, men ut fra familiesituasjonen og arbeidet jeg er involvert i med dette laget er det uinteressant. Hvis jeg hadde kunnet trenet som jeg ville, ville jeg nok ha kvalifisert meg inn i en norsk OL-tropp, men det gir meg ikke noe.

Da gir det ham desto mer å jobbe med laget sitt, et lag som på mange måter drives veldig likt som det norske landslaget.

– Målet er å skape utvikling. Vi vil fylle opp med gode løpere med potensial og løfte dem opp på et høyere nivå. Kanskje kan de ta steget opp på rekrutteringslandslag og elitelandslag. Samtidig ønsker vi at de skal være med i toppen i norgescup, skandinavisk cup og langløp. Vi håper å kunne gi Aukland-brødrene kamp i langløp, sier Alsgaard. (©NTB)