Mens både lagkamerater og rivaler har testet formen både i Jizerska Pradesatka og Marcialonga, går Thomas Alsgaard vinterens første langløp kommende søndag. 50 kilometer lange König Ludwig Lauf er en klassiker, og har base i Oberammergau helt sør i Tyskland.

Fem ganger OL-mester Alsgaard legger ikke skjul på at han gjerne skulle vært bedre forberedt til det som blir hans sesongåpning i langløps-sirkuset, men:

- Jobben som kommentator i NRK er lite forenelig med satsing på Swix Skiclassics. Det blir mange kollisjoner, melder han på sin blogg.

God start
Jobben i statskanalen er samtidig ikke eneste grunn til at sesongåpningen kommer seinere enn han hadde håpet.

- Tour de Ski går vanligvis samtidig med Jizerska Padesatka. I år var den flyttet en uke senere, og det åpnet seg en mulighet. Dog satte den vanlige TdS-influensaen en stopper for det, forklarer Alsgaard – og tilføyer:

- Nå er det ingen overraskelse at sesongen starter litt sent for min del. Jobb har høyere prioritet, og da blir det sånn. Men nå er det endelig i gang.

Alsgaard kan også glede seg over at lagkameratene på Team United Bakeries har vært i toppen innledningsvis i sesongen. I Marcialonga sist søndag ble det femteplass på Kjetil Hagtvedt Dammen, mens Audun Laugaland var åttendemann i Jizerska Pradesatka.

Aukland dominans
- Drøyt halvparten av laget har ligget og kost seg i Seefeld, mens jeg har nitrent de fire dagene jeg hadde til rådighet etter NM. Hva det holder til, får vi se. Jeg gleder meg uansett, fastslår Alsgaard foran søndagens renn.

Spørsmålet er om han og lagkameratene kan hamle opp med sesongens dominerende lag i Ski Classics – Team Xtra Personell. Laget til brødrene Aukland har stukket av seieren i begge de to innledende rennene. Stanislav Rezac vant åpningen i Tsjekkia, mens Jørgen Aukland tok seieren i Marcialonga.

Nevnte Rezac vant for øvrig fjorårets utgave av König Ludwig Lauf. Der ble Thomas Alsgaard nummer 19.

Sammenlagtlista i Ski Classics toppes av to blad Aukland. Både Anders og Jørgen står med 320 poeng etter to renn. (ANB)