Da det i fjor ble kjent at Thomas Alsgaard ville gjøre comeback i NM-sammenheng, gikk sportssjefen for langrenn, Åge Skinstad, ut og oppfordret den gamle mesteren til å satse seriøst mot VM-femmila i Holmenkollen.

- Det hadde vært veldig interessant om Thomas var interessert i å satse mot VM på hjemmebane i Holmenkollen i 2011, sa Skinstad til Nettavisen den gangen.

Les også: - Sats mot VM, Thomas!

Alsgaard (39) har for så vidt aldri utelukket VM-deltakelse 100 prosent, men alle som har fulgt med i treningsdagboka hans på nett det siste året, vil skjønne at han ikke er i nærheten av å ha det grunnlaget som skal til.

Se Alsgaards treningsdagbok!

Men han satser fortsatt på lange løp, og er primus motor for langdistanselaget Team United Bakeries. Og også i år stiller han til start i NM.

Alsgaard er nemlig påmeldt den klassiske 15-kilometeren, som innleder mesterskapet på Steinkjer torsdag til uka. Det samme er Petter Northug, uten at det er hundre prosent bestemt hvilke øvelser Northug går i mesterskapet.

Se deltakerlista her!

I fjor var det 15 km fristil som var distansen Alsgaard stilte opp på i NM. Han ble nummer 14, men ikke mer enn et drøyt minutt bak norgesmester Petter Northug.

Thomas Alsgaard tok gull i åtte internasjonale mesterskap på rad fra han debuterte under OL på Lillehammer i 1994 til han avsluttet den aktive karrieren på toppnivå etter VM i Val di Fiemme i 2003.

Petter Northug har for øvrig også tatt gull i alle de tre internasjonale mesterskapene han har deltatt i, og er sånn sett i rute til å kopiere Alsgaards prestasjon.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!