RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alsgaard møter Northug

Foto: Anders Skjerdingstad (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Ny NM-duell mellom den gamle og den nye skikongen.

Da det i fjor ble kjent at Thomas Alsgaard ville gjøre comeback i NM-sammenheng, gikk sportssjefen for langrenn, Åge Skinstad, ut og oppfordret den gamle mesteren til å satse seriøst mot VM-femmila i Holmenkollen.

- Det hadde vært veldig interessant om Thomas var interessert i å satse mot VM på hjemmebane i Holmenkollen i 2011, sa Skinstad til Nettavisen den gangen.

Les også: - Sats mot VM, Thomas!

Alsgaard (39) har for så vidt aldri utelukket VM-deltakelse 100 prosent, men alle som har fulgt med i treningsdagboka hans på nett det siste året, vil skjønne at han ikke er i nærheten av å ha det grunnlaget som skal til.

Se Alsgaards treningsdagbok!

Men han satser fortsatt på lange løp, og er primus motor for langdistanselaget Team United Bakeries. Og også i år stiller han til start i NM.

Alsgaard er nemlig påmeldt den klassiske 15-kilometeren, som innleder mesterskapet på Steinkjer torsdag til uka. Det samme er Petter Northug, uten at det er hundre prosent bestemt hvilke øvelser Northug går i mesterskapet.

Se deltakerlista her!

I fjor var det 15 km fristil som var distansen Alsgaard stilte opp på i NM. Han ble nummer 14, men ikke mer enn et drøyt minutt bak norgesmester Petter Northug.

Thomas Alsgaard tok gull i åtte internasjonale mesterskap på rad fra han debuterte under OL på Lillehammer i 1994 til han avsluttet den aktive karrieren på toppnivå etter VM i Val di Fiemme i 2003.

Petter Northug har for øvrig også tatt gull i alle de tre internasjonale mesterskapene han har deltatt i, og er sånn sett i rute til å kopiere Alsgaards prestasjon.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere