Alsgaard på antibiotika

Foto: Kallestad, Gorm (SCANPIX)

Thomas Alsgaard ble hjemme i senga da lagkompisene reiste til vinterens første langdistanseduell.

ANB: 42 kilometer lange La Sgambeda er første kraftprøve i årets Marathon Cup i regi av Det internasjonale skiforbundet (FIS). Skøyterennet går kommende helg i italienske Livigno, men mangler et av de største norske navnene på startlista.

Da lagkameratene på Team United Bakeries satte seg på flyet til Mellom-Europa søndag, ble Thomas Alsgaard (38) igjen hjemme under dyna.

- Så reiste de¿og jeg måtte bli igjen hjemme! Og knaske antibiotika, konstaterer den femdobbelte OL-mesteren på teamets egen hjemmeside.

Lite håp
38-årige Alsgaard, som drømmer om seier i Vasaloppet seinere i vinter, hadde La Sgambeda som et av de store målene før jul.

Før helgen hadde han fortsatt et håp om å stille til start, men tremilsvinneren fra OL på Lillehammer innser at det er sjanseløst.

- Måtte innse i går kveld at det ikke var mulig. Influensaen herjer, og formen er elendig. Det er tydelig at gamle, slitne kropper og barn i barnehage ikke er noen god kombinasjon, fastslår Alsgaard.

Dermed måtte han nøye seg med å vinke lagkompisene av gårde fra Gardermoen.

- Det var med tungt hjerte. Jeg hadde gledet meg lenge til en uke i fantastiske Livigno. Kanskje, om jeg friskner til raskt, kan jeg bli med støtteapparatet ned neste fredag. For turens skyld, melder Alsgaard.

Mangler trening
38-åringen innrømmer også at han ikke har fått gjennomført like mye trening som planlagt den siste tiden.

- Treningsdagboken er sørgelig lesning om dagen. Gjorde en bra jobb i Ramsau i oktober, og kom opp på et bra nivå, men så ble det trøbbel. Igjen, skriver Alsgaard.

Årsaken til problemene er flere.

- Mye jobb, og sykdom i de planlagte treningsperiodene tærer på formen. 28 timer i november skremmer neppe vannet av konkurrentene, konstaterer 38-åringen.

Trøsten får være at det er lenge til årets Vasalopp. 2011-utgaven av skiklassikeren fra Sälen til Mora avvikles 6. mars. 15.800 deltakere er påmeldt – hvilket betyr at rennet for lengst er fulltegnet. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag