LILLEHAMMER (Nettavisen): Therese Johaug måtte se seg slått av Frida Karlsson for andre gang på rad denne sesongen da hun ble nummer to i verdenscupløpet på Lillehammer lørdag.

Landslagstrener Ole Morten Iversen tror imidlertid Johaug ville ha vunnet hvis det ikke hadde vært for russiske Sorina som gjentatte ganger gikk på stavene til den norske langrennsprofilen underveis i løpet.

Johaug var oppgitt over russerens oppførsel, mens landslagstrener Iversen konfronterte etter hvert den russiske treneren Egor Sorin med det som skjedde.

Les også: Johaug reagerer på russerens oppførsel

Alsgaard reagerer

Den norske langrennshelten Thomas Alsgaard synes reaksjonen fra den norske leiren er overdreven.

- Hva er vitsen med det? Jeg skjønner ikke poenget. Det er sånt som skjer i langrenn. Når de ligger på hjul med hverandre, særlig når det er så stor taktforskjell som det er mellom Sorina og Therese, så er det lett å komme oppå trinsene. Sånn er det bare og det må man bare..

- Therese kan være sur i øyeblikket, men at trenerne skal begynne å krangle etterpå er helt håpløst, sier Alsgaard i NRKs vinterstudio.

Den tidligere OL-helten mener det som skjedde underveis i lørdagens 10-kilometer er noe man må regne med.

- Det er sånn det er i skirenn. Det er tette dueller og man er borti hverandre hele tiden. Det er lov å henge på og det er lov å komme borti. Sånn er det, sier Alsgaard.

Les også: Ekspert tror Klæbo vil bryte med landslaget

Johaug: - Gikk på stavene mine

Både underveis og etter lørdagens 10 kilometer i fri teknikk på Lillehammer, irriterte Johaug seg over russiske Sorina som tråkket på stavene hennes.

TV-bildene på NRK viste at Johaug tydelig var irritert og snudde seg mot russeren ved et av passeringspunktene.

Etter løpet la langrennsstjernen heller ikke skjul på at hun var forbannet over Sorina sin oppførsel underveis i løpet.

- Hun gikk på stavene mine og tok de ganske mange ganger. Da gjør det at du kommer litt ut av rytmen. Det er greit å kunne henge på, men ha i vertfall litt plass sånn at du ikke tråkker på stavene til den du går bak, sier en tydelig Johaug til Nettavisen.

Landslagstrener Ole Morten Iversen fortalte Nettavisen etter løpet at han skulle ta en prat med de russiske trenerne om hendelsen, noe han også gjorde.

Les også: Overrasket over Johaug: - Aldri hørt henne si det før

Ifølge NRK konfronterte han Sorina sin trener Egor Sorin om at den russiske løperen tråkket på Johaug sine staver.

Iversen kalte det Sorina gjorde for «usportslig oppførsel» til Nettavisen, noe han også skal ha fortalt trener Sorin.

Trener Sorin likte konfrontasjonen dårlig.

-Jeg synes det er noe som bør håndteres mellom de to kvinnene, ikke mellom trenere, sier han til NRK.