RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ned Alley (Scanpix)

Alsgaard sa nei til VM-plass

Sist oppdatert:
Fikk forespørsel fra langrennslandslagets sportssjef.

Thomas Alsgaard (39) kunne fått en sensasjonell plass i langrennstroppen til VM på hjemmebane i Holmenkollen. Den muligheten avslo han imidlertid selv.

Alsgaard imponerte stort med å kapre tredjeplassen under 15-kilometeren i klassisk i NM nylig, men var tidlig ute med å avkrefte sitt kandidatur til VM. Han greide tredjeplassen til tross for at han la opp på toppnivå for sju sesonger siden

Fredag innrømmet skilegenden overfor TV 2-programmet Senkveld at sportssjef Åge Skinstad snakket med ham om en mulig VM-deltakelse.

- Jeg snakket jo med Åge om det i NM, for så vidt. Vi diskuterte det, kanskje mest fordi han har et voldsomt press fra omverdenen om det også. Men for meg er det ikke aktuelt.

Skinstad bekrefter historien overfor TV 2.

- Det var for å få klarlagt at Thomas hadde 15 kilometeren i NM som hovedmål, ved siden av Vasaloppet. Da fant vi fort ut at han ikke var aktuell for noe mer langrenn på høyt internasjonalt nivå, i alle fall ikke i år.

- Jeg spurte ikke om han var interessert i å konkurrere, for det er ikke den måten vi tar ut VM-laget på. Jeg ville kartlegge om han var aktuell til VM-laget, og det bekreftet han at han ikke var, sier Skinstad.

Alsgaard avkrefter overfor NRK at VM-diskusjonen noen gang alvorlig ment.

- Jeg har snakket med Skinstad om mange tema. Da kom også VM opp, men vi kom aldri frem til noe konkret fordi jeg hele tiden har vært soleklar på at det er totalt uaktuelt, sier Alsgaard.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere