Gå til sidens hovedinnhold

Alsgaard sjokkerte

Veteranen med pallplass under NM-åpningen i Steinkjer.

STEINKJER/OSLO (Nettavisen): Eldar Rønning gikk til topps og Martin Johnsrud Sundby tok sølvplassen.

Det som likevel var mest overraskende var at superveteran Thomas Alsgaard (39) gikk inn til en småsensasjonell tredjeplass under NM-åpningen torsdag. Syv år etter at han opprinnelig la opp.

- Jeg merker at jeg har litt tynt grunnlag. Men jeg følte meg pigg og i god form. Resultatet i dag tilsvarer treninga. Jeg kunne ikke gjort det noe bedre per i dag. Åpningen var litt frisk synes jeg, men kreftene rant fort bort, sier Alsgaard til NRK.

Også konkurrentene lot seg imponere av mannen som har trent mye staking i vinter på grunn av deltakelse i Vasaloppet, noe han fikk betalt for i Steinkjer-løypa.

- Jeg må bare si at jeg er full av respekt for det Thomas gjorde her. Jeg er kjempeimponert, sier sølvvinner Sundby om superveteranen til NRK.

- Thomas gikk sinnssykt fort. Jeg skulle selvfølgelig ønske at vi var flere landslagsløpere der oppe å kjempet i teten, men utrolig sterk av Thomas.

Rønnings første
Da Eldar Rønning gikk til topps på 15 kilometer klassisk under verdenscupen i estiske Otepää forrige helg, vant trønderen sin første distanseseier på over fem år.

Og det ser ut til å ha gitt mersmak.

For under NM-åpningen i Steinkjer torsdag ettermiddag var det nok en gang 28-åringen som kunne innta den øverste plassen på podiet, etter et nytt sterkt klassiskløp

Rønning vant 14,2 sekunder foran Martin Johnsrud Sundby, som tok sølvet. Dette var for øvrig 28-åringens aller første NM-gull.

- Dette er nesten større enn å vinne i Otepää. Kongepokalen var det jeg ville ha, sier Rønning til NRK.

Sjur Røthe ble nummer fire, Tord Asle Gjerdalen nummer fem og Kristian Tettli Rennemo nummer seks.

VM-trøbbel for Hjelmeset
Denne sesongen har det meste handlet om å bevise at han er god nok for en VM-plass i klassisk for Odd-Bjørn Hjelmeset. Men så langt har ikke veteranen klart å bevise så mye.

Brukbar innsats på 15 kilometer klassisk under verdenscuprennet i Otepää hadde imidlertid gitt et lite håp, men dessverre klarte ikke Hjelmeset å følge opp under torsdagens renn, der han ble nummer åtte.

- Nei, dette var skikkelig dårlig, sier veteranen til NRK.

- Jeg taklet rett og slett ikke løypa. Men sånn er det, og det må jeg bare akseptere, sier han.

39-åringen endte blant annet langt bak Thomas Alsgaard på resultatlistene. Hjelmeset var nesten minuttet bak den tidligere VM- og OL-mesteren.

Dermed kan mye tyde på at også VM-toget gikk fra veteranen etter prestasjonen i NM-åpningen i Steinkjer.

- Det jeg gjorde i dag er ikke noe grunnlag for å vurdere meg til VM. Så for meg er det ikke noe vits å tenke på det nå, sier han.

- Men jeg har veldig lyst til å gå et VM på hjemmebane, og tar det som det kommer, sier Hjelmeset.

Kommentarer til denne saken