Tirsdag ble det kjent at langrennsløper Thomas Alsgaard igjen vil satse på langrenn.

41-åringen sier opp jobben som NRKs langrennsekspert og satser nå alt på å hevde seg i toppen i vinterens langløp, skriver VG.

Og ifølge ekspertene har Alsgaard fortsatt alt som skal til for å hevde seg i toppen. Det tror også Alsgaard at han skal klare.

- Det er hyggelig at de sier det. Jeg tror jo det. Det er tanken at jeg skal forberede meg bra nok nå til at jeg kan hevde meg i toppen i de løpene, sier Alsgaard til Nettavisen.

Men en eventuell femmil i Sotsji-OL ønsker ikke 41-åringen å snakke om.

- Hvis du nå hevder deg i disse løpene; hvor forskjellige er de fra en eventuell femmil i OL?

- Glem tanken, jeg vet hvor du vil. Det er derfor jeg er tydelig på at dette ikke er et comeback, sier Alsgaard.

- Jeg har ingen intensjoner om å være med i OL neste år. Det er overhodet ikke i mine planer. Valget mitt nå handler om at jeg vil være med å kjempe i toppen i de langløpene jeg skal delta i, og å gjøre det bra med laget mitt, sier den olympiske mesteren.

Ingen aldersgrense
Langrennssjef Åge Skinstad utelukker foreløpig ingen til femmila i Sotsji.

- Vi kommer til å stille med det beste laget vi kan. Vi har ingen aldersgrense verken oppover eller nedover, sier Skinstad til Nettavisen.

Langrennssjefen har stor tro på Alsgaards langløp-comeback.

- Etter hva jeg har fått med meg, så vil Thomas satse på langløp. Thomas er like gammel som Anders Aukland, og når man ser hvordan han gjorde det forrige vinter, så er det ingenting som tilsier at Thomas ikke skal være med å kjempe i toppen, sier Skinstad til Nettavisen.

- Hvordan ser du på sjansene for at Thomas kan bli tatt ut til femmila i OL?

Det vil jeg ikke kommentere. Ut ifra det jeg har lest, så ønsker Thomas å gå langløp, sier Skinstad.

Langrennssjefen forteller at ledelsen vil presentere en plan for vinteren, hvor de vil opplyse om hvilke renn det blir lagt vekk på med tanke på OL. Så er det opp til langrennsløperne å velge om de vil satse.

Men selv om Skinstad ikke ønsker å kommentere Alsgaards OL-sjanser legger han til følgende:

- Thomas er en fantastisk skiløper som jeg fortsatt tror har mye å bidra med.

Røthe: - Det kommer ikke til å skje
Landslagsløper Sjur Røthe tror derimot Alsgaard skal slite med å hevde seg helt i toppen i vinter.

- Det blir spennende å se hva han får til nå. Jeg tror han skal jobbe bra for å henge med i utviklingen som Team Xtra Personell har hatt, for de har vært utrolig bra, sier Røthe til Nettavisen.

Røthe, som hadde Alsgaard som forbilde da han var yngre, innrømmer at det ville vært spesielt å gå en femmil med Alsgaard på laget i OL.

- Det hadde vært spesielt, men jeg tror det er et scenario som ikke kommer til å skje. Det er vel fire som får gå i OL, så jeg tror han skal slite med det, sier Røthe.

Foreløpig virker uansett en OL-femmil ikke å være i tankene til Alsgaard.

- Men hvis du er med i toppen i langløpene i vinter og landslagsledelsen spør deg om du vil gå femmila i OL. Hva svarer du da?

- Ærlig talt. Min intensjon er å komme i form og stille til start i Swix Ski Classic-løpene, og å gjøre det bra med laget mitt. Jeg har overhodet ingen planer om OL neste år, sier Alsgaard.