Oslo (ANB): Den tidligere langrennskongen har i hele høst trent målrettet mot en ny langrennssesong – samt deltakelsen i det mange mener er verdens mest prestisjetunge maratonløp.

Kroppen har imidlertid ikke vært like samarbeidsvillig hele veien. For bare ei uke siden meldte Alsgaard på sin hjemmeside at smerter i leggene trolig ville knuse drømmen om å tilbakelegge de 42.195 meterne på 2.40.

- Det ser ut som de gamle, slitne beina har blitt plattfot. Og siden løping har vært mer eller mindre fraværende etter karriereslutt, har det ikke vært noe problem. Før i år. Med økt belastning har problemene med leggene kommet gradvis, til det skar seg totalt for tre uker siden, skrev 39-åringen – og slo nærmest fra seg 2.40-drømmen.

Lovende test
Nå ser imidlertid situasjonen lysere ut. Denne uka gjennomførte han nemlig to svært positive løpeøkter på henholdsvis 21 og 25 kilometer på tredemølle.

- En liten test for å se om beina virkelig er bra igjen. Og det virker lovende. Etter mil-testen har jeg vondt i ryggen, hofta og knærne selvsagt, men leggene – der kjenner jeg ingenting, meldte Alsgaard etterpå.

- Så da er det bare å sette i gang igjen. Det er ennå 24 dager til New York, og selv om de fleste øktene i den tiden blir på ski, har jeg likevel et lite håp om å nærme meg målet på 2.40, tilføyde han.

Nærmer seg pappa?
Mannen som tok bronsemedaljen på 15-kilometer klassisk under fjorårets ski-NM i Steinkjer, har tidligere sagt at han har et ønske om å slå familierekorden på den klassiske distansen. Tiden som gjelder er pappa Pers 2.35.21 fra 1982.

Årets New York Maraton går av stabelen søndag 6. november. Kraftanstrengelsen er imidlertid ikke eneste store mål i Alsgaards treningshorisont.

Vasaloppet har naturligvis også høy prioritet – og den aldrende langrennskongen har lagt ned mye spesifikk trening også med tanke på skiklassikeren fra Sälen til Mora.

Til Østerrike
- New York var et mål i år, men det er Vasaloppet også. Og i øyeblikket føler jeg meg sterkere i stakingen enn noen gang siden 2003, meldte Alsgaard på sin hjemmeside nylig.

Dermed skulle konkurrentene være advart. Kommende uke legges det i tillegg ned nye treningstimer – på samling med Team United Bakeries i Østerrike.

- Det er meldt om masse nysnø i Ramsau, og kommer sola, blir det helt perfekt. Jeg ser fram til 11 dager med spising, trening og soving. Det er luksus det, lyder det fra en offensiv Alsgaard. (ANB)