VÆRNES (Nettavisen): Sportssjef for langrennslandslaget Åge Skinstad, herrelandslagssjef Vidar Løfshus, trener Morten Aa Djupvik møtte Petter Northugs far og manager John Northug på Værnes fredag.

Møtet ble innledet med å avklare hvorvidt Northug skulle fortsette på landslaget eller ikke. Det tok ikke lang tid.

- Det har egentlig aldri vært tanken at Petter skulle gå ut av landslaget. Så lenge han satser på den måten har gjør nå, altså på tradisjonelt langrenn, er landslaget det naturlige valget, sier John Northug.

- Jeg var vel aldri bekymret for at Petter skulle gå ut av laget, men det er veldig greit å ha det avklart, sier Åge Skinstad.

Dermed kunne partene raskt gå i gang med å legge konkrete planer for opplegget rundt verden beste skiløper.

Kjørereglene
Konklusjonene ble nedfelt i fire punkter:

1) Petter Northug er en del av landslaget. Han skal følge landslagstrener Morten Aa Djupviks treningsopplegg. Alle aktiviteter er tilpasset slik at det skal gi minst mulig belastning for Northug. Opplegget er individuelt tilpasset ut ifra hans behov, som en konsekvens av den voldsomme interessen rundt hans person.

2) Northug er svært fornøyd med samlingsopplegget. Han har full tillit til Norges Skiforbunds (NSF) og Olympiatoppens sportslige støtteapparat. Dette gjelder så vel trenere, helseteam og smøreteam.

3) NSFs spilleregler basert på verdiene offensiv, positiv og samarbeidsvillig står fast. Disse skal utvikles av hele landslaget sammen på samlingene utover høsten.

4) Felles medie- og kommunikasjonsoppfølging. NSF lager i løpet av forsommeren en plan fram mot VM 2011, som følges opp sammen.

- Gode løsninger
Møtet har vært planlagt i lengre tid, siden John Northug bestemte seg for å ta ett års permisjon for å være manager for sønnen.

- Vi er alltid positive og trodde vi skulle komme til gode løsninger, og det har vi gjort, sier pappa Northug.

- Vi hadde mye å snakke om, og alt ble løst, konstaterer han.

Blant annet ble det klarlagt at færre skal snakke om Petter Northug.

- Petter ønsker at veldig få snakker om ham, og vil ha best mulig kontroll over det som blir sagt. Han ønsker ikke å være veldig framtredende i media, men vil være veldig til stede når han er til stede.

Treningsmøte
Fredag var han ikke til stede. Petter Northug prioriterte i stedet trening på formiddagen og fotballkamp for Mosvik på ettermiddagen.

Han hadde også en samtale med Morten Aa Djupvik i Trondheim.

- Vi hadde en veldig god og konstruktiv samtale om trening. Vi diskuterte forbedringspotensiale. Det er kanskje ikke så lett å finne etter en sesong som den Petter hadde, men vi er enige om at vi skal bli enda bedre på intensitetsstyring. Vi tror det er mer å hente der, sier Djupvik til Nettavisen.

Diskuterte «mobbingen»
Episoden der Petter Northug nylig måtte forklare overfor resten av landslaget hvorfor han ikke deltok på en samling ble også diskutert på møtet.

Episoden skapte et veldig rabalder fordi Northug følte seg uthengt, selv om han hadde fått godkjent fraværet av landslagsledelsen.

Fraværet førte blant annet til rykter om at Northug var på ferie på Mallorca, mens han egentlig skulle vært på samling. Det ble raskt ettertrykkelig avvist. Det som faktisk skjedde var at Northug var syk og fikk holde seg hjemme. Da han ble friskmeldt spilte han 20 minutter fotball kvelden før han sluttet seg til resten av landslaget.

Les også: - Petter var ikke på Mallorca

- Selvfølgelig har vi diskutert det som skjedde i forrige uke. Saken er å anse som avsluttet, og vi har ikke noe usnakket rundt det, men vi har forståelse for at Petter synes det er ubehagelig at det blir framsatt rykter som er helt usanne, sier Skinstad.

For øvrig var det få detaljer fra møtet media fikk ta del i. Men ut fra tonen og smilene å dømme, er det grunn til å tro at det neppe blir nye rykter om Northug-brudd med landslaget med det aller første.

PS. Northugs omdiskuterte pokerspilling ble ikke diskutert på møtet, men John Northug er klinkende klar på én ting:

- Petter skal til Las Vegas og spille VM. Ingenting kan endre på det.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!