RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Alt dreier seg om Mark og Bradley»

(Scanpix/PA)
Sist oppdatert:
Trodde du på et norsk under i Team Sky? Tro om igjen!

Gul trøye (i Tour de France) og OL-gull på tempo til Bradley Wiggins.

Grønn trøye og OL-gull på fellesstarten til Mark Cavendish.

Det står på Team Skys ønskeliste de neste månedene. Og ifølge Sky-sjef Dave Brailsford er det i all hovedsak to ryttere det dreier seg om.

- Vi har fire store mål i nær framtid, og de dreier seg alle om Mark og Bradley, fortalte Brailsford til BBC i forrige uke ifølge velonation.com.

Så modererte han seg noe:

- Jeg mener likevel at om du sier at du vektlegger alle fire like mye, og går for å vinne alt, er det trolig en oppskrift på å mislykkes. Det vi heller bør gjøre, er å granske dem nøye og si: «Dersom jeg bare kan få det ene, hva vil jeg helst ha?».

Edvald Who?
Det er lite snakk om Edvald Boasson Hagen og hans muligheter oppi det hele.

Den egenrådige Cavendish har vist liten interesse for å dele på godene så langt i sesongen. Under Kuurne-Brussel-Kuurne vant Cavendish etter opptrekk fra fjorårsvinner Chris Sutton, mens de to delte etappeseirene broderlig under etapperittet Tirreno-Adriatico.

Både under Milano-Sanremo og Gent-Wevelgem, har nordmannen vært Sky-lagets sterkeste kort.

Likevel er det den regjerende verdensmesteren som har hatt brorparten av hjelperytterne rundt seg.

Les også: - Det er en skandale

Da nordmannens manager, Birger Hungerholdt, ble spurt om han fryktet at Boasson Hagen ville bli hjelperytter i Team Sky etter å ha undertegnet en ny treårsavtale med laget, lød svaret:

- Da blir han i så fall verdens best betalte hjelperytter.

- Det beste laget noensinne (?)
Sprintfenomenet fra Isle of Man er da heller ikke enig med sjefen om at man kan måtte ofre noe i kampen om å nå sesongens hårete mål.

- Det er svært realistisk. Vi har laget og rytterne til å klare disse målene. Vi har ryttere som kan taue hovedfeltet hele dagen, folk som kan trekke opp i sprinten og folk som kan gjøre en jobb i fjellene. Bradley kjører helt strålende, og formen hans er eksepsjonelt bra, sier Cavendish til avisa The Guardian.

Les et stort intervju med Cavendish i The Guardian her!

Det ser ikke ut til at totalsprekken oppover Le Manie og at han siden brøt Milano-Sanremo har gått ut over selvtilliten til 26-åringen.

TV2-kommentator kritisk til Skys rollefordeling: Les saken her!

- De olympiske leker foregår i London, og vi har det sterkeste mannskapet Storbritannia noensinne har hatt. Vi har sannsynligvis det sterkeste laget noen andre nasjoner har hatt. Og: Vi har den raskeste sprinteren i verden, poengterer Cavendish.

Og snakker naturlig nok om seg selv. Verdensmesteren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ja, da tror vi det meste var sagt. Det britiske sykkelimperiet er altså klare til dyst både på borte- og hjemmebane i juli måned.

I mellomtiden får vi andre kose oss med Flandern rundt og Paris-Roubaix, og håpe at britene kjører for sin sterkeste mann i de rittene. Uansett hva slags passer vedkommende har på innerlomma.

PS! Edvald Boasson Hagen har tidligere fortalt procycling.no at han ikke frykter for sjansene med Cavendish tilbake på laget: - Jeg er vel blant de sterkeste rytterne på klassikerlaget, men i et storlag som Team Sky er man nødt til å gi og ta litt. Man må være litt rund i kantene. Det vil gi deg «good will» på lang sikt, fortalte han før sesongstart.

Les saken: - Jeg ser ingen ulemper med Cavendish

Hva synes du? Er det overraskende at Team Sky verner om sine egne favorittbiter? Kom med ditt innspill i kommentarfeltet under!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere