RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alt er feil for Liverpool

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Snytt for straffe, selvmål og nytt tap – takket være denne Liverpool-dödaren.

LIVERPOOL-ARSENAL 1-2: Rafa Benitez lovet i forkant av den særdeles viktige kampen mot Arsenal at det var nå Liverpools sesong startet. At en tredel av sesongen allerede er ferdigspilt, og Liverpool er ute av to cuper og kampen om ligagullet, burde vel heller ha fått Liverpool-sjefen til å komme med uttalelsen i august, men åkke som:

Torres-miss
Liverpool startet i et forrykende tempo mot Arsenal, et lag Liverpool «måtte» slå for å ha hold på fjerdeplassen som gir den siste plassen i neste års Champions League, og skulle vært i ledelsen allerede etter drøye ti minutter: Et mesterlig angrep fra scouserne så Steven Gerrard spille fri Fernando Torres. Spanjolen, uten seriestart siden oktober, er normalt sikkerheten selv i de situasjonene, men alene med Almunia viste kamptreningen seg som skral, og avslutningen gikk rett på Arsenals sisteskanse.

Snytt for straffe
Det var et varsku, det skulle komme flere. Bare to minutter senere stormet Steven Gerrard inn i London-lagets sekstenmeter, ble revet om kull av William Gallas, bare for å se Howard Webb helt feilaktig vinke spillet videre.

Håp ble likevel fattet da Dirk Kuyt dunket inn 1-0 like før pause etter svakt keeperspill fra Manuel Almunia, en høyst fortjent ledelse for hjemmelaget. Xabi Alonso, på æresplass på Anfield, kunne smile over hva hans gamle lagkompiser presterte, men lykken var kortvarig.

Hadde Liverpool herjet som vikinger i førsteomgangen, var de som tamme lam etter sidebyttet. Glen Johnson var ikke bare det, han sto i stedet for de beste julegavene som Arsenal-spillerne kunne ha tenkt seg.

Johnson-dobbel
FØRST da han på Samir Nasris tilsynelatende ufarlige innlegg spaserte ballen i eget mål. SÅ da han enkelt lot seg finte bort av Andrej Arshavin, bare for å kjenne lufttrykket i hårmanken da russeren hamret inn 2-1 via treverket.

Glen Johnson ble tatt av banen litt senere, mens Arshavin fortsatt løp rundt på sin favorittbane og smilte. Han scoret fire der i fjorårssesongen, årets scoring var også en for minnebøkene.

Seks tap. Så langt.
Minnebøker fra årets sesong vil imidlertid være noe som Liverpool-fansen legger nederst i arkivet. Tapet var Liverpool sjette for sesongen – fire mer enn de fikk i hele fjor. Liverpool ligger på en sjuendeplass, à poeng med Birmingham (!), og hele fem poeng bak fjerdeplassen – det eneste Liverpool-supporterne kan håpe på i år.

For Rafa Benitez del er håpet mest å beholde jobben. Liverpool-supporterne forlot Anfield tidlig søndag kveld, og det er bare et tidsspørsmål før kravet om spanjolens avgang vil bli høylytte. For Arsenals del var resultatet en sjelden opptur: Det var klubbens andre seier på sine seks siste kamper, sin første seier på Anfield på seks år, og endelig har de også slått en av de fire store i England - for første gang etter syv forsøk. Resultatet fører Wengers mannskap opp i ryggen på Manchester United. Arsenal er tre poeng bak, men har én kamp mindre spilt enn Sir Alex Fergusons spillere.

Wenger kokte
Mye av æren for Arsenals comeback i andreomgang får Arsene Wengers tordentale i pausen.

- Jeg har aldri sett ham slik, og vi responderte bra. Det var veldig viktig for oss å vinne i dag, vi har kuttet avstanden og er med i kampen om tittelen, sier Thomas Vermaelen til BBC.

Wenger er enig.

- Liverpool hadde en stor førsteomgang, mens vi spilte med håndbremsen på - men det ble annerledes i andreomgangen. Er vi tilbake i kampen om tittelen? Matematisk, ja. Mentalt - så absolutt.


Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere