*Nettavisen* Sport.

«Alt er løgn - her er sannheten»

Foto: AFP/Scanpix

Luis Figo snakker om overgangen fra Barcelona til Real Madrid.

17.12.11 20:58

- Dette er sannheten bak overgangen. Alt annet er løgn, sier Luis Figo i et intervju med den portugisiske avisen Publico.

Det var i 2000 at den portugisiske stjernen gjorde det utenkelige. Han forlot Barcelona til fordel for Real Madrid.

Real-president Florentino Perez betalte store penger for å hente spilleren til hovedstaden og den offensive vingen ble den første signeringen i prosjektet «Galacticos».

Drapstrusler og hat
Overgangen vakte selvfølgelig mye sinne blant katalanernes trofaste fans og da Figo returnerte til Nou Camp med sin nye klubb, ja da brøt et lite helvete løs på stadion.

- Ingen annen idrettsmann i historien har noen gang opplevd det å spille på en arena med 100.000 mennesker imot seg, sier Figo i et intervjuet med Publico.

Portugiseren mottok drapstrusler etter overgangen mellom de to erkerivalene og fikk klar beskjed om å aldri vise seg i Barcelona igjen.

Det gikk tre sesonger før han spilte mot gamleklubben i Barcelona og kampen huskes nok best for alle gjenstandene som ble kastet mot Figo. Blant annet ble et grisehode kastet ut på banen.

Vingen fikk faktisk beskjed av treneren om å ikke ta cornere, fordi det var så stor fare for at han ville bli truffet av prosjektiler.

- Var ikke løgn
I intervjuet avslører Figo nå hva som egentlig skjedde da han i 2000 bestemte seg for å gjøre det «utenkelige» klubbyttet. En krangel ed tidligere Barcelona-president Josep Lluis Nunez someren 2000 utløste det hele.

Vingen var i kontraktsforhandlinger med Barca, da en italiensk klubb forhørte seg om spilleren. Denne italienske klubben var villig til å kjøpe Figo fri fra kontrakten.

Portugiseren prøvde å lufte dette tilbudet med daværende Barcelona-presidenten, men den mektige klubblederen avviste Figo kontant.

Den nå 39 år gamle fotballprofilen kunne gjerne tenke seg å fortsette i Barcelona, men siden den italienske klubben nå hadde kommet på banen, håpet han på et bedre tilbud fra katalanerne.

- Jeg ga klar beskjed om at dette ikke var løgn, sier Figo om interessen fra den italienske klubben.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Getty Images/All OverPress

- Ble rasende
Når EM i Belgia og Nederland tok til denne sommeren, økte interessen rundt Figo ytterligere. Spillerens agent hadde fikk beskjed om at Real Madrid kunne tenke seg å kjøpe portugiseren.

- Jeg gikk igjen til Barcelonas president og fortalte også om dette tilbudet, men fikk beskjed om at jeg bare stilte krav på krav for å få en bedre avtale. Jeg ble rasende, forteller Figo.

- Jeg spurte om han hadde tvil rundt det jeg fortalte ham. Da fikk jeg klar beskjed: «De betaler pengene og du drar», sier portugiseren videre.

Figo forteller at han var mildt sagt forbannet over at Barcelona ikke trodde det var andre tilbud på bordet og ga agent Veiga Luso beskjed om å lytte til Real Madrids bud.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Getty Images/All Over Press

- Redd og stolt
En avtale ble inngått mellom partene. Real Madrid skulle løse ut Figos utkjøpsklausul i Barcelona og signeringen skulle gjennomføres om Perez vant presidentvalget i Real.

Det gjorde han.

- Florentino vant valget og samme natt satte han seg på et fly for å møte meg. Jeg skrev under på kontrakten, sier Figo.

- Jeg må innrømme at jeg var redd. Men samtidig var jeg stolt over å bli den første spilleren i Perez' «Galacticos». De første årene var fantastisk, sier Figo.

Luis Figo er regnet som en av Portugal største fotballspillere noensinne og har 127 landskamper og 32 mål for nasjonen.

I løpet av karrieren var han innom klubber som Sporting Lisboa og Inter, i tillegg til Real Madrid og Barcelona. Han ble hentet til Spania av Johan Cruyff i 1995.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.