Etter en svært skuffende sesong hos Team Sky, skulle svenske Thomas Löfkvist finne tilbake til gammel form med overganger til IAM Cycling.

Og det startet godt for 29-åringen, som en gang i tiden ble ansett som et av sykkelsportens største talenter. Det ble nemlig sammenlagtseier i sesongåpningen. Tour de Méditerranéen ble vunnet foran Jean-Christophe Péraud.

Uhell etter uhell
Derifra og ut gikk det imidlertid ikke som svensken hadde ønsket.

- Jeg ble forkjølet etter Méditerranéen, krasjet i Paris-Nice og Sarthe, og så brakk jeg fingeren, sier Löfkvist til cyclingnews.

- Det tok en tid før jeg kom tilbake, og jeg kom ikke i form til Sveits rundt. Så hadde vi en hel sommer uten ritt, og jeg mistet momentet.

Høsten viser en tredjeplass på den andre etappen av Tour of Britain som eneste lille lyspunkt. Ellers var det ingen resultater å vise til.

Neste år håper han det skal gå bedre. Sveitsiske IAM har hentet inn blant annet Sylvain Chavanel i håp om å få en invitasjon til neste års Tour de France. Laget er også blant de som vurderes for et wildcard til Giro d’Italia.

I tillegg vil Romadiet rundt, Sveits rundt og de kuperte klassikerne i Ardennene være viktig for laget, som inntil videre ikke vil bli en del av World Touren. Turene til andre kontinenter interesserer nemlig ikke IAM-sjef Michel Thétaz.

Vil til både giroen og touren
Löfkvist håper dog på tur til både giroen og touren neste sesong.

- Jeg håper jeg kan holde meg frisk og fin. Ambisjonene til meg og laget er å kjøre både giroen og touren, men det kommer an på om vi blir invitert. Jeg liker virkelig giroen. Jeg elsker å sykle der og har gode minner fra ritt i Italia.

Men heller ikke touren er å forakte for svensken.

- Touren er det største rittet, det største arrangementet som alle har hørt om. Det er større, men jeg liker giroen mer. Hvis laget sykler begge, gjør jeg det også, lyder det fra Löfkvist.

Löfkvist har tidligere satset mot sammendraget i de store etapperittene, men til tross for at han tror han kunne kommet topp ti hvis alt gikk perfekt, vil han heller fokusere på etappeseirer.

- Jeg tror jeg har større sjanse for suksess hvis jeg går for etapper.