Alt kan rakne for Arsenal

Foto: Scanpix

De kunne blitt ligamester. Nå kan Arsenal risikere å miste tredjeplassen i Premier League.

03.05.10 22:01

BLACKBURN-ARSENAL 2-1: Det så så lovende ut for Arsenal for et par uker siden. Riktignok var de ute av alle cupene, men med et haltende Manchester United og et haltende Chelsea hadde Arsenal brått fått snusen i Premier League-trofeet igjen.

Det har man ikke sist sett i Arsenal siden hjemmebanen het Highbury, og året var 2004. Siden har det vært solid trofétørke i Londons røde del (jo, da, vi vet de vant FA-cupen året etter), og da Wengers mannskap snublet solid de siste ti minuttene mot Wigan for to uker siden, ble det klart at det heller ikke i år ville bli sølvvarer å finne i Ashburton Grove.

Spurs kan snyte Arsenal
En tredjeplass var derfor det Gunners-supporterne begynte å innstille seg på, men nå kan selv den plasseringen ryke etter mandagens kamp mot Blackburn.

Riktignok tok Arsenal en tidlig ledelse da Bacary Sagna fikk lagt inn, og fant en fullstendig umarkert Robin van Persie i Rovers femmeter, men Rovers lot seg ikke vippe av pinnen. Blackburn-laget hadde riktignok lite å spille for, men bestemte seg for å gi hjemmefansen en hyggelig avskjed, og var farlig frampå ved flere anledninger – blant annet ved et knallhardt frispark ved vår egen Morten Gamst Pedersen.

Utligningen var det likevel en annen, gammel kjenning som skulle stå for. En Blackburn-corner gjorde at Lukasz Fabianski gikk i bakken etter en duell med Jason Roberts, Keith Andrews fikk slått inn, den samme Roberts flikket ballen lurt til en umarkert David Dunn ved bakerste stolpe, og midtbanespilleren scoret et enkelt mål.

De ga seg ikke der.

Klikk på bildet for å forstørre.

Gamsten sentral
Morten Gamst Pedersen var alene med keeper, Fabianski blokket, men da Rovers fikk en ny corner ble Arsenals keeperproblemer på nytt avslørt. En god Gamst-corner fant en stillestående Cristopher Samba på en meters hold, Fabianski bommet, og ballen fant nettmaskene via bakhodet til Samba.

- Vi vet at Arsenals, og spesielt keeperens, svakhet er baller inn i feltet, og derfor gikk vi for det. Vi har sett at feltarbeidet til Fabianski er en smule suspekt, sa Sam Allerdyce til BBC etter kampen.

Det holdt for Rovers, som klatret forbi Fulham på tabellen, mens Arsenal nå får en ny nervepåkjenning. Slår Tottenham Manchester City i midtuka, og Burnley i sesongavslutningen MÅ nemlig Arsenal ha poeng mot Fulham neste søndag for å være sikret tredjeplassen i årets Premier League. Fulham har den siste tida stilt et noe b-preget lag i Premier League på grunn av sitt pågående Europa League-spill, men slo likevel West Ham 3-2 i helga.

PS. Hull ble tidligere på dagen endelig klar for nedrykk, etter at en Wigan-scoring på overtid sørget for 2-2 på DW Stadium. Dermed forsvant også tigrenes teoretiske muligheter til å overleve.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.