RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: www.betsson.com

Alt klaffet for pokergutta

Tidenes største pokerturnering. 69 millioner i potten. Og fire nordmenn i ledelsen!

- Det er helt utrolig, konstaterer Andreas Hagen overfor Nettavisen.

Han ligger på fjerdeplass når spilledag tre starter på Monte Carlo Bay Hotel & Resort tirsdag ettermiddag. Og han har tre nordmenn foran seg.

Fullklaff
Øyvind Riisem leder sesongens siste turnering på European Poker Tour, mens Johnny Lodden er nummer to og Børge Dypvik nummer tre.

23 år gamle Riisem fra Voss har en beskjeden forklaring på at han leder turneringen.

- Alle hendene jeg har havnet all-in med, har stått. I alle fall de viktigste. Også har jeg hatt mange drag som jeg har pushet, som jeg ikke har fått syn på. I tillegg har jeg bløffet en del uten å få syn. Alt har egentlig klaffet, forteller Riisem.

Han hadde et brukbart utgangspunkt før spilledag to, noe man ikke kan si om Andreas Hagen.

I flytsonen
Han hadde bare 10.275 i sjetonger, mens blindene var 300/600, da mandagens spilleøkt startet. Det skulle imidlertid snu seg raskt for den sympatiske stavangergutten.

- Jeg har aldri hatt så mye flyt med så lite sjetonger! Jeg var avhengig av en god start og høynet med A-J på den første hånden og fikk kast rundt. Så fikk jeg AA og endte all-in mot QQ i den andre hånden, og etter det hadde jeg plutselig 25.000, forklarer Hagen.

Han spilte omtrent annenhver hånd i starten, delvis fordi han fikk gode startkort og delvis fordi han anså bordet som ganske svakt.

- Siden jeg var så aktiv og i tillegg vant ni av ti hender jeg spilte, ble de andre mistenksomme, tror Hagen.

Nøkkelhånd
Det utnyttet han da han fikk et damepar i storeblind, med to limpere mot seg.

- Floppen kom med J-3-2 og to hjerter. Jeg vet at han ene høyner med mye, og beitet 9.000 i en 13.000-pott. Han gikk all-in med 45.000, et typisk spill hvis han har drag. Jeg var rimelig sikker på at jeg hadde best hånd og synte. Han hadde K-7 i hjerter og traff ikke draget. Da spilte jeg vel på 90.000. Og etter en og en halv time hadde jeg 160.000 og ledet hele turneringen, smiler Andreas Hagen.

Les mer om mandagens spill i Monte Carlo her!

Totalt er fortsatt ni av de 28 startende nordmennene med i turneringen. Startfeltet i tidenes største pokerturnering i Europa er imidlertid redusert fra 842 til 125. De 80 beste vil få pengepremie. Og før tirsdagens økt starter er det altså fire nordmenn som ligger best an i løypa.

(Johnny Lodden var nervøs - les videre)

- Dette har nok aldri skjedd før. Vi vet at norske pokerspillere er gode, så jeg er ikke overrasket sånn sett, men fire mann i tet er helt vilt! mener Hagen.

- Vi får håpe at det ender med fire eller flere nordmenn på finalebordet også. Jeg er i alle fall overbevist om at vi får minst én nordmann på finalebordet, legger han til.

Nervøs Lodden
Johnny Lodden, en av Norges største og mest kjente pokerprofiler, fortalte mandag at han aldri hadde vært så nervøs som da han var all-in med essepar mot kongepar tidlig på spilledag to.

Det forteller sitt om hvor stor og prestisjetung turneringen i Monte Carlo er, mener Andreas Hagen.

- Det forteller at denne turneringen er den klart mest prestisjetunge i Europa. Det er kanskje bare WSOP og Bellagio- cupen som henger høyere. Det er større felt enn World Poker Tour. Og jeg skjønner akkurat hva han tenker. Jeg merket det selv, da jeg var all-in med essepar mot damepar, sier Hagen til Nettavisen.

Spenningen fortsetter i Monte Carlo tirsdag ettermiddag. Nettavisen vil holde deg oppdatert fram til turneringsvinneren kåres 17. april.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere