Alt om Norge - Spania

Her kan du finne alt du ønsker å lese om play off-kampen Norge - Spania.

20.11.03 22:43

Olsen spøkte om taklingen
Keeper Frode Olsen uttalte seg torsdag om taklingen på en tilskuer i kampen mot Spania. Og det gjorde han ikke uten humor.

UEFA roser Olsens takling
Dommerobservatøren fra UEFA gir Frode Olsen skryt for taklingen som felte mannen som løp inn på banen under kampen mot Spania.

Semb: - Vi har blitt dårligere
FORNEBU (TV 2 Nettavisen): Dagen derpå innrømmet Nils Johan Semb at landslaget har blitt dårligere det siste året.

- Dere er impotente kyllinger
Spanske aviser slakter Norge etter onsdagens fiasko-forestilling. Stikkordene er «julenisser», «impotente», «kyllinger» og «patetiske». Les hva de skriver.

Danskene jubler for norsk tap
"Takk, Spania, for at dere reddet EM fra anti-fotballen" skriver den danske avisen Ekstrabladet. Også i Sverige jubles det for Norges tap.

Pepet ut i siste kamp
ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): Nils Johan Semb og Norge ble ydmyket og pepet ut på Ullevaal. Men Semb avviser at det hele var flaut.

- Jeg driter i hva andre mener
ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): - Jeg driter i hva andre mener om taklingen, sa Frode Olsen etter at han grisetaklet en tilskuer som løp inn på Ullevaal-matten.

Sembs avskjed bra for Norge
Onsdag ledet Nils Johan Semb det norske landslaget for siste gang. Det er i alle fall publikum glade for.

Drillo: - Dødfødt
ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): - Dette ble trist, sa Egil Drillo Olsen etter Norges ydmykende 0-3-tap for Spania

- Tragisk hvis Norge hadde vunnet
- Det ville vært tragisk hvis Spania var blitt slått ut av et lag som Norge, sa Trond Sollied etter at Norges EM-drøm ble pulverisert på Ullevaal.

Johnsen: - Jeg burde byttet ut
Fantastisk spill på Mestalla, endte med skade og en ydmykende baklengs for Espen Johnsen på Ullevaal. - Jeg burde byttet ut med en gang etter at jeg ble skadet, sa han angrende etter kampen.

Nektet å slakte Norge
ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): Spania fikk lett spill mot Norge på Ullevaal, men landslagssjef Inaki Saez ville ikke si noe om den svake motstanden.

Steensaas´ revansje
ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): Sist gang han gjestet Ullevaal i landslagsdrakta ble han latterliggjort og vurdert til ”en” på alle landets spillerbørser. Mot Spania ble æren gjenopprettet.

Berg kan likevel nå 100
ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): Kaptein Henning Berg satt på tribunen og så Spania sette punktum for hans landslagskarriere. Berg står med 99 kamper - men kanskje kan han få 100.

11 grunner til å heie på Spania
Er du lei trauste norske fotballgutter? Her er elleve gode grunner til å heie på Spania i kveld.

- Smerte betyr ikke så mye
Vått, kaldt og ufyselig vær onsdag kveld skremmer ikke Espen Johnsen. Sørlendingen har storspilt med brukket finger tidligere.

Ingen tror på Norge
De internasjonale bookmakerne har liten tro på at Norge klarer å slå Spania på Ullevaal. Du er garantert tre ganger pengene dersom Norge vinner.

Kle på dere, spanjoler!
Snøen uteblir, men surt blir det for de spanske spillerne. Det meldes rått og kaldt vær under landskampen i kveld.

Raul kopierer Arconada
Når Raul løper ut på Ullevaal stadion i kveld, tangerer han den legendariske keeperen Luis Arconadas antall landskamper for Spania.

Slik kan du redde Norge
Det norske landslaget er avhengig av din hjelp for å slå Spania i kveld. Sjekk hvordan du støtter Norge best.

Håndbok for norske supportere
Dette er hva du bør huske på før, under og etter en landskamp:

Sanger og slagord til Ullevaal
Her er sanger og slagord du kan bruke på Ullevaal stadion i kveld. Skriv dem ut og ta dem med deg!

Spansk misse-konkurranse
ULLEVAAL (TV2 Nettavisen): Bom, bom, bom. Bom, bom, bom. Nær halvparten av de spanske straffene på tirsdagens Ullevaal-trening endte uten nettkjenning.

Keeper-helten sliter med kneskade
Espen Johnsen har i lang tid slitt med plager i sitt venstrekne. Han har ikke kunnet trene for fullt og må kanskje gjennom en operasjon for å bli bra

Riise vil revansjere seg
FORNEBU (TV 2 Nettavisen): - Jeg er ikke fornøyd med kampen sist, men har funnet en måte å ta ham på, sier John Arne Riise før returoppgjøret mot Joseba Etxeberria.

Oppgitt over ny lekkasje
FORNEBU (TV 2 Nettavisen): Landslagssjef Nils Johan Semb gjorde sitt beste for å ikke vise sin frustrasjon over at en ny lekkasje forstyrret forberedelsene til Spania-kampen. Men han klarte det ikke helt.

Solli skadet på trening
ULLEVAAL STADION (TV 2 NETTAVISEN): Jan Gunnar Solli måtte gi seg på tirsdagens trening med smerter på baksiden av låret, men RBK'eren mener han blir kampklar.

- Vi vinner uansett
NYDALEN (TV 2 Nettavisen): Norsk seier på onsdag var ikke noe tema på Spanias pressekonferanse onsdag. -Vi vinner uansett, var gjennomgangsmelodien.

Ronny Johnsen klar til kamp
Ronny Johnsen var tilbake i full trening da det norske landslaget løp ut i snødrevet på Ullevaal stadion for å trene tirsdag og nå er han klar for kamp.

Har aldri vunnet i november
Historien taler mot Norge foran onsdagens oppgjør mot Spania. Norge har aldri vunnet en landskamp på hjemmebane i november.

Se spanjoler - det snør!
Det snør i Oslo - akkurat slik Spania frykter foran landskampen mot Norge. Og det er mer i vente. Se bildene som varmer fotballfolket.

Angrer på Johnsen-slakt
Tidligere landslagskeeper Tom R. Jacobsen var svært kritisk til Espen Johnsen før lørdagens kamp mot Spania. - Han var bedre enn ventet, det må jeg innrømme.

- Norge burde få bot
Stjerneskuddet Joaquin mener det ikke burde være lov å spille så defensivt som Norge gjorde mot Spania på Mestalla.

Vil snakke ut med Riseth
John Arne Riise har ingenting personlig imot Vidar Riseth, og vil forklare trønderen hvorfor han kalte ham " feig" da Riseth takket nei til landslaget forrige uke.

Frykter norsk sabotasje
Både fotballforbundet og media i Spania frykter at Norge vil slå av varmekablene og på den måten ødelegge gressmatta på Ullevaal før onsdagens kamp.

- Spania har blod på hendene
Spanjolene bør holde seg til fotball og flamenco, og glemme den blodige og grusomme tyrefektingen, mener norske dyrevernere.

Hasta la vista, España
Lørdag ble Norge utspilt etter alle kunstens regler. Vi kan takke Espen Johnsen for at det bare ble ettmålstap. Her er oppskriften for seier onsdag.

Hoset og Riseth i troppen
Landslagssjef Nils Johan Semb har kalt inn Magne Hoset og Vidar Riseth til onsdagens kamp mot Spania på Ullevaal stadion.

Joaquin klar til kamp
En småskadd Joaquin fikk bare med seg tolv minutter i lørdagens oppgjør på Mestalla. Nå er han friskmeldt og klar til kamp på onsdag.

Været på lag med Spania
Raul og de andre spanske spillerne trenger ikke frykte sprengkulden på Ullevaal onsdag.

Casillas skadet på trening
Den spanske keeperen Iker Casillas måtte hinke av banen på trening mandag og nå spøker det for hans deltakelse i onsdagens kamp på Ullevaal.

- Vi stjeler trommen
Spanias fotballspillere er vant med å høre stortrommen til "El del Bombo" på tribunen når de spiller landskamp. Nå truer de norske supporterne med å stjele trommen.

Stjernelaget Norge mangler
VALENCIA (TV 2 Nettavisen): Et helt norsk lag av stjerner mangler før returmøtet med Spania. – Det ville vært dumt å si at vi ikke er svekket, sier Ståle Solbakken.

Collina dømmer på Ullevaal
Norge - Spania skal være i de beste hender. UEFA har satt opp mannen som av mange regnes som verdens beste dommer til å lede kampen.

Fire stod over treningen
VALENCIA (TV 2 Nettavisen): Fire spillere, blant dem John Arne Riise, stod over mandagens trening i Valencia.

- Ingen vil by på Johnsen
VALENCIA (TV 2 Nettavisen): Ingen eksperter tror Espen Johnsens storspill mot Spania vil ende med bud fra en av Europas storklubber.

- Johnsen til salgs for rett pris
VALENCIA (TV 2 Nettavisen): Rosenborg vil helst beholde Espen Johnsen. – Men alle er til salgs for rett pris, sier sportsdirektør Rune Bratseth.

Sevilla interessert i Johnsen
Den spanske toppklubben Sevilla fikk for alvor øynene opp for Espen Johnsen etter lørdagens landskamp. Nå vurderer de å kjøpe Rosenborg-keeperen.

Alle hyller Johnsen
VALENCIA (TV 2 Nettavisen): Alle var fra seg av begeistring etter at Espen Johnsen holdt liv i den norske EM-drømmen med sitt utrolige keeperspill mot Spania.

Semb vurderer to nye
VALENCIA (TV 2 Nettavisen): Landslagssjef Nils Johan Semb kan komme til å hente inn to nye spillere før returkampen mot Spania.

Lundekvam blir kaptein
VALENCIA (TV 2 Nettavisen): Alt tyder på at Claus Lundekvam overtar Henning Bergs kapteinsbind i onsdagens returkamp mot Spania.

Eldre saker:
Thorstvedt redd for å bli mobbet
Ronny kan rekke returkampen
- Et spansk mareritt
Takket Gud for kampen
Solskjær hjalp Johnsen
Thorstvedt: - Aldri spilt så bra selv
Gode, gamle Ivers er tilbake
Carew: -Veldig spesielt
Johnsen: - Jeg har spilt bedre
Strand og Berg mister returen
Eventyrlige Espen
Spillerbussen pepret med ølbokser

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.