Alt om Tippeliga-runden

Foto: Jan Kåre Ness / Scanpix

Rosenborg jubler etter Vålerenga- og Tromsø-tap, mens Stabæk-problemene forverres. Les alt om Tippeliga-runden her.

09.08.10 00:05

Den 20. Tippeliga-runden var en dårlig runde for Stor-Oslo. Vålerenga måtte ha tre poeng i Haugesund for å holde følge med Rosenborg i kampen om seriemesterskapet, men har Vålerenga vært særs potente foran motstanderens mål den siste tida, er viagrabehovet langt større denne helga.

Vi fulgte den 20 Tippeliga-runden live her i Norges kjappeste livesystem.

Sjansene var mange, men med årets først start for duoen Moa og Bengt Sæternes sammen, så ville det seg ikke for Oslo Øst-laget. I stedet viste Haugesund at det ikke er noen tilfeldighet at de er ubeseiret på hjemmebane - og målene til Nikola Djurdjic og Thomas Sørum etter sidebyttet var nok til å sikre en ny trepoenger for Jostein Grindhaug.

Dermed landet Martin Andresen og Vålerenga på bakken med et brak etter 8-1 i forrige runde – mot Start. Statistikken viser at dette ikke er uvanlig, ei heller er det uvanlig å slå tilbake etter man har gått på en kjempesmell.

Det gjorde også sørlendingene, som var langt bedre enn formlaget Brann. Tre baller dyttet Knut Tørums mannskap forbi Håkon Opdal i Brann-målet, to av dem var signert Cristian Bolaños - noe som neppe gjør Rosenborg mindre interesserte.

To mål fikk også Baye Djiby Fall, som dermed reddet ett hardt tiltrengt poeng for Molde. To ganger lå hjemmelaget under, men den innleide spissen sørget for at moldenserne ikke havnet på kvalifiseringsplass.

Kval-plassen er også noe man begynner å frykte i Stabæk. 1-2 hjemme for Strømsgodset er langt under hva man forventer i Bærum, og at man i tillegg fikk Daniel Nannskog skadet på ny betyr at man nok å stri med i Akershus de neste ukene. Presset på Jan Jönsson vil garantert ikke bli mindre.

Hønefoss er laget som for tiden innehar 14. plassen som betyr man skal ut i kvalifisering etter Tippeligaen er ferdigspilt. To ganger ledet bortelaget på Gjemselund, men et hardtkjempende Kongsviner-lag klarte å krige inn utligningen i sluttsekundene. Det betyr likevel at det er langt fram for Tony Gustavssons mannskap, som også har andre ting å bekymre seg over: Debutant Kjell Rune Sellin kollapset i pausen og ble fraktet til sykehus, mest sannsylig på grunn av utmattelse.

Kveldskampen er Aalesund- Tromsø, hvor Kjetil Rekdal i klassisk stil har utnevnt bortelaget til storfavoritt. Det så aldri slik ut, men å si at Tor Hogne Aarøy var et hestehode foran sine motspillere, vil være. Han var et hestehode over dem, med to sine to mål fra pannebrasken.

18.00:
HAUGESUND-VÅLERENGA 2-0 SLUTT
1-0: Nikola Djurdjic (straffe, 69), Thomas Sørum (88) Les saken: Vålerenga stoppet av debutant
KONGSVINGER-HØNEFOSS 3-3 SLUTT
1-0: Roger Risholt (10), 1-1: Aleksandr Dmitrijev (41), 1-2: Davy Angan (44), 2-2: Kai Risholt (48), 2-3: Lennart Steffensen (49), 3-3: Mame Niang (90+1) Les saken: Dramatisk Sellin-kollaps
MOLDE-VIKING 2-2 SLUTT
0-1: Erik Nevland (46), 1-1: Baye Djiby Fall (56), 1-2: André Danielsen (60), 2-2: Baye Djiby Fall (68) Les saken: Nevland kunne blitt helt
STABÆK-STRØMSGODSET 1-2 SLUTT
0-1: Lars Sætra (34), 0-2: Muhammed Keita (52), 1-2: Jan Tømmernes (89) Les saken: Full krise i Stabæk
START-BRANN 3-1 SLUTT
1-0: Mads Stokkelien (21), 2-0: Cristian Bolanos (22), 3-0: Cristian Bolanos (65), 3-1: Erik Huseklepp (straffe, 87) (Nettavisen kommer med mer fra Kristiansand)

20.00:
AALESUND-TROMSØ 2-0 SLUTT
1-0: Tor Hogne Aarøy (34), 2-0: Tor Hogne Aarøy (78) Les saken: Aalesunds utskjelte helt

SPILT LØRDAG:
SANDEFJORD-ROSENBORG 1-3

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.