RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alt om tredje serierunde

Sist oppdatert:
Det ble en ny målrik runde i Tippeligaen. Se scoringene her - gratis - og les alt om dramatikken.

(Trykk på videovinduet over for å se Dag Roar Ørsals fantastiske 3-2-scoring mot FFK)

Se alle kampene og målene eksklusivt i kampsenteret på TV 2 Sumo , eller få alle fakta i vårt LIVE-system.

Det ble nok en målrik serierunde i Tippeligaen søndag kveld. I tillegg til de tre målene vi fikk på Nadderud lørdag, i oppgjøret mellom Stabæk og Rosenborg, ble det 12 mål fordelt på de fire kampene som begynte klokken 18.

Seks mål i Ålesund
Desidert flest kom på Color Line Stadion, der Aalesund hadde besøk av Fredrikstad. Fem mål ble det før hvilen, flere av den spektakulære sorten, og det ble ytterligere nettsus i 2. omgang. Dommer Svein-Erik Edvartsen kom også voldsomt i fokus, særlig i 1. omgang, der han ga to tvilsomme straffespark i tillegg til å annullere ett Aafk-mål feilaktig for offside. Etter pause sendte han også Fredrikstads assistent-trener opp på tribunen.

- Det er bittert at vi ikke klarte å hale i land seieren. Vi klarte å skape de største sjansene, vi snudde kampen etter at vi havnet under 0-1, og vi kjørte kampen i 2. omgang. Gutta sto på akkurat som vi snakket om på forhånd, og vi spilte nesten opp mot det vi kan, oppsummerte Aafk-trener Per Joar Hansen over TV 2 Zebra etter kampen.

Fredrikstads keeper Rami Shaaban spilte bare en omgang, etter at han pådro seg en lett hjernerystelse.

- Jeg mistet synet på høyre side, men forsøkte å holde ut i håp om at det skulle bli bedre. Men det ble bare verre og verre. Når man ikke ser med det ene øyet, er det vanskelig å stå i mål, sa han til TV 2 Sport.

Rushfeldt-comeback
Tromsø og Start delte poengene seg imellom på Alfheim, etter at gjestene tok ledelsen. Sigurd Rushfeldt, som gjorde comeback etter skade, utliknet midtveis i 2. omgang på glimrende vis. Han dempet et innlegg, tverrvendte og sendte ballen opp i motsatt kryss. Vakkert utført av tanksenteren.

- Vi taper for mye i duellspillet, spesielt i første omgang. Men i andre omgang leverte spillerne den innsatsen jeg ville se. Vi er fornøyde med ett poeng slik som kampen utviklet seg. Vi spilte en omgang som var bra og en omgang som var mindre bra, sa TIL-trener Steinar Nilsen etter oppgjøret.

Start-trener Stig Inge Bjørnebye var ikke like fornøyd.

Hjernerystelse på Strømstad
- Jeg er ikke fornøyd med verken resultatet eller spillet i dag. Vi må lære oss å ta med oss tre poeng hjem når vi leder på bortebane. Vi gir vekk ballen for lett, fikk ikke til kontringsspillet vårt og fikk ikke utfordret Tromsøs bakre firer slik vi hadde ønsket på forhånd. Det er rett og slett for mye slurv utpå der. Jeg er skuffet over prestasjonene, men slik kampen utviklet seg, må vi likevel se oss fornøyd med ett poeng, sier han, sa han.

Fredrik Strømstad måtte også forlate banen med hjernerystelse.

- Vi vet ikke hvor lenge han er ute av spill, men jeg synes Bjarte Lunde Aarsheim gjør et veldig bra innhopp. Vi klarer oss, vi. Vi har stor kvalitet i stallen.

Tomasz Sokolowski åpnet ballet på Ullevaal Stadion i oppgjøret mellom Lyn og Odd Grenland. Sokolowski trakk seg fri inni feltet og scoret allerede før minuttet var gått, og flere mål kom det heller ikke før pause. Etter hvilen kom det tre mål i løpet av fire minutter. Først utliknet Odd, før Kim Holmen sørget for to kjappe Lyn-mål. Nok en seier til Lyn, altså, på hjemmebane.

Ny uavgjort for Viking
Laget som antakelig er mest skuffet etter den tredje serierunden, er Viking. Siddisene hadde en gyllen mulighet til å ta sin første trepoenger, men klarte aldri å score på Sandefjord. Det gjorde ikke gjestene heller, og oppgjøret endte altså 0-0. Det var Vikings tredje uavgjort-resultat på rad så langt i årets Tippeliga.

Lørdagens oppgjør mellom Stabæk og Rosenborg endte 2-1 til hjemmelaget. Veigar Pall Gunnarsson scoret begge målene til Stabæk, mens Mika Koppinen nettet for Rosenborg. Brann-Vålerenga, søndagens kveldskamp, endte 4-1 til hjemmelaget. Bengt Sæternes scoret alle målene til Brann.

Strømsgodset IF – Lillestrøm SK spilles mandag.

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Synspunkter om tredje serierunde? Del dem med leserne i kommentarfeltet under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere