RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Altfor dårlig!

Foto: donkr.com
Sist oppdatert:
POKERBLOGG: Andreas Høivold liker verken middelmådighet eller uflaks.

CARDIFF, WALES: I går var det klart for finalebord i GUKPT Cardiff. Vi startet 9 stykker, og jeg lå som nummer 4 i chips. Men det var veldig jevnt, så alt kunne skje. Kvaliteten på finalebordet var uvanlig høy. Med et lite unntak så var det faktisk bare gode spillere på bordet. Så her skulle jeg få litt å bryne meg på.

Setetrekningen var jeg dog godt fornøyd med. Jeg hadde de tre største utfordrerne i de tre setene foran meg.

Sete 1 - Daniel Nutt - 36.400
Sete 2 - Craig Swatton - 149.100
Sete 3 - Andreas Papantoniou - 54.000
Sete 4 - James Martin - 140.900
Sete 5 - Tristan McDonald - 174.600
Sete 6 - Karl Mahrenholz - 231.900
Sete 7 - Jon Kalmar -130.600
Sete 8 - Iwan Jones - 139.000
Sete 9 - Andreas Høivold - 145.600

Jeg spilte veldig stramt fra starten. Nå hadde jeg nesten ikke noe valg da kortene var mildt sagt elendige.

Vi spilte på blinder 1500/3000 med 200 i ante når jeg fra lilleblind fikk dagens beste hånd, K-2 (!). Jeg liker å spille rolig fra lilleblind, så jeg limpet inn. Storeblind og shortstack, Daniel Nutt, checket. Floppen kom K-5-2. Selvsagt en vanvittig bra flopp for meg! Jeg bød ut minimum 3k. Nutt gikk til 9k og jeg visste med en gang at han var sterk her. Jeg var ganske sikker på at jeg ville få alt, så jeg tok en bunke chips og uten helt å vite hvor mye det var og la inn. 43k viste det seg at det var. Nutt hadde bare rundt 70k igjen, så i praksis satte jeg ham all-in. Han tenkte lenge, veldig lenge. Men han endte opp med å syne med 5-2 for to lavere par. Jeg kunne ikke møtt en bedre hånd! Ingen hjelp til ham og jeg vant dagens første pott og slo ut en spiller. Jeg ble overrasket over han ikke synte raskere, men han ville vel ikke ryke først på finalebordet.

Så kom en kjempepott ikke jeg var involvert i som skulle forandre mye. Jon "Kalmar" Skalie vant en kjempepott på rundt 350k fra Karl Mahrenholz. Dette gjorde at Skalie ble veldig aktiv. Da han også viste seg villig til å enten syne eller pushe hvis noen høynet over han igjen, så betød det at jeg måtte stramme inn. Det passer meg ikke alt for bra, men fornuften måtte her få lov å bestemme litt av tempoet.

Rett før middagspausen spilte vi på 2k/4k med 300 i ante. Jeg høynet til 9600 og fikk syn fra shortstacken Tristan McDonald og Skalie. Floppen kom K-K-5. Skalie checket til meg som bød 11k. Tristan gikk all-in med rundt 50k, Skalie kastet og jeg synte selvsagt lett. Han hadde K-J og fikk ingen hjelp.

Vi var nede på fem spillere. Men det skulle vise seg at vi skulle spille fem stykker lenge. Veldig lenge! Vi gikk til middag rett etter vi ble 5 spillere. Da hadde jeg 217k og snittet var 240k.

Etter pausen spilte vi 3k/6k med 400 i ante.

Jeg fikk 4-5 i hjerter på knappen og høynet til 14k. Karl i storeblind synte og vi så floppen Q-J-5 med én hjerter. Karl checket og jeg bød 16k. Karl brukte litt tid før han høynet til 40k. Jeg brukte også litt tid før jeg gikk all-in med rundt 100k til. Karl kastet umiddelbart, og dumme meg måtte vise hånden slik at de som så på fikk litt underholdning. En hardt spilt hånd!

Like etter høyner jeg med J-10 i kløver og får syn av Craig Swatton og Skalie. Floppen kom 10-4-3 rainbow. Check til meg som bød 19k. Begge synte, noe som selvsagt er litt skummelt. Dog trodde jeg at jeg var best. På turn en ny treer så checket jeg. Craig bød 39k og Skalie kastet seg. Jeg synte etter en liten tenkepause. På river hjerter 6 så checket jeg igjen. Nå bød Craig 68k. Slitsomt! Men jeg klarte ikke å sette Craig på en hånd der spillet hans virket fornuftig, så jeg måtte bare syne. Han viste opp 9-8 i kløver og var på skikkelig bløffetur! Veldig kjekk pott og kanskje en liten advarsel om at jeg ikke lot meg bløffe helt uten videre.

Ikke lenge etter høynet jeg med kongepar og fikk kast. Litt kjedelig når jeg endelig fikk en hånd. Stort sett ville noen se flopper med meg, men altså ikke her.

Jeg fikk A-7 på knappen og gikk til 14k. Karl, i storeblind, gikk all-in. Han hadde gjort dette veldig mange ganger så jeg synte. Han viste opp A-5. Skulle jeg vinne denne? Nei. Det ble splittpott da bordet paret seg og det kom et par høyere kort enn 7. Litt kjedelig da jeg gjerne skulle hatt ut Karl som rehøynet mye.

Blindene gikk opp til 4k/8k med 500 ante. Jeg høynet igjen på knappen, denne gangen med A-8. Karl gikk igjen all-in med rundt 100k. Jeg valgte å syne, og han viste opp 3-3. Kunne jeg vinne en coinflip kanskje? K-10-4 i flopp så ikke bra ut. 10 på turn ga meg mer håp. Men blank river sendte potten til Karl. Sukk. Han ville visst ikke ryke ut!

Vi gikk etter en stund til pause. Jeg hadde 370k og ledet og alt så bra ut!

De nye blindene var 5k/10k med 500 ante. På dette nivået så begynner det virkelig å bli viktig å vinne hver pott en spiller da pottene veldig fort blir store.

Så kom dagens sørgepott! Jeg sitter i storeblind og Skalie høyner på knappen til 38k. Jeg har K-Q som selvsagt er en bedre hånd enn de fleste Skalie ville ha høynet med. Jeg velger derfor å høyne til 90k. Dette skulle jeg ikke ha gjort da jeg med dette budet ikke kunne kaste når Skalie gikk all-in med 139k ekstra. Med 320k i potten så måtte jeg syne de siste 139k vel vitende om at jeg var bak. Denne potten spilte jeg dårlig! Så alt, alt for dårlig. Hvorfor vet jeg ikke helt. Jeg var ganske trøtt da jeg ikke hadde sovet natten før, og så hadde jeg en sykt irriterende lemus på øyet. I alle tilfeller: Denne potten ødela veldig for meg og var elendig spilt! Knurr!

Jeg spiller etter dette veldig aggressivt. Jeg vinner en del potter hvor jeg går all-in etter andres høyninger og også en del potter der jeg tar ned potten ved en høyning.

Skalie høynet praktisk talt hver gang i min storeblind nå, som han skal mot en shortstack. Jeg fikk A-7 og bestemte meg for å gå all-in. Skalie brukte litt tid før han sa at han måtte syne. Han viste opp A-9. Nå var det min tur til å være heldig! Jeg traff sjuer i flopp og han fikk ikke noe hjelp. Jeg var tilbake til nesten 300k og kunne begynne å spille igjen.

Blindene gikk opp til 6k/12k med 1k ante. Vi var inne i en periode der det var mange all-in hvor dårligste hånden vant. 8-8 mot 6-6. 8 første kort i flopp, men straight til 6-6 var kanskje det styggeste eksemplet. I alle fall var det ingen som ville ryke.

Skalie pushet fra knappen i min storeblind til 121k. Jeg hadde A-8 i hjerter og synte. Han viste opp K-10, også de i hjerter. Kunne jeg vinne nå? Neida. Konge i flopp og ikke noe hjelp til meg.

Skalie røyk et par hender etterpå med 10-10 mot J-J. Endelig vant beste hånden igjen. Det var fire og en halv time siden nummer seks røyk ut, så det var på tide at noen røyk ut nå.

Ikke alt for lenge etter gikk Iwan Jones all-in fra lilleblind i min storeblind. Dette har jeg sett han gjøre 3-4 ganger før, og da alltid med middels hender. Enten veldig lave par eller typisk K-J. Jeg hadde 8-8 i storeblind og måtte syne. Han viste opp Q-10. Kunne jeg vinne en coinflip nå? Neida! Han traff både dame og tier og jeg var ute.

Jeg var superskuffet. Helt vanvittig lite fornøyd! En 4. plass er bra, men jeg har bare så sykt lyst å vinne. Ikke spilte jeg optimalt heller, og det irriterer enda mer. Noen sier at man ikke er bedre enn det man presterer på sitt dårligste. Da må jeg være en utrolig middelmådig spiller! Og tanken på det liker jeg ikke!

Andreas

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere