Gå til sidens hovedinnhold

Alvoret i gang for Lyn

I dag tidlig klokken 06:00 samler Henning Berg sine gutter på Kringsjå, og avgang for årets første treningsleir. Her møter de det italienske serie-a laget Reggina.

Vi tror oppkjøringen til årets Tippeliga er optimal, skryter sportsdirektør Torgeir Bjarmann. Vi har alt om årets første treningsleir her.

Årets første treningsleir er lagt til Reggio Calabria, en liten by etter italiensk målestokk, med drøyt 180.000 innbyggere.

Byen er hjem til Serie Alaget Reggina Calcio, klubben som også har tidligere Lynspiller Emil Hallfredsson i stallen, melder Lyn sin egen hjemmeside.

Klubben har også hatt stjernespillere som inkluderer Benito Carbone, Mohamed Kallon, Shunsuke Nakamura, Andrea Pirlo og Massimo Taibi i stallen.

Grønt gress

Bjarmann mener en treningsleir i SørItalia er perfekt for Lyn, og peker på gresstid som det avgjørende.

Dette er ment som en god start på sesongen, selv om vi i utgangspunktet begynte allerede i desember. Vi har ikke hatt tradisjon for dette tidligere, så det blir interessant å se hvilket utslag dette gir rent sportslig, sier Bjarmann.

Jo mer vi er på gress, jo bedre er det.

Styrker samholdet

Rent sportslig får Lyn møte god motstand. Men en annen viktig faktor er det sosiale.

Vi får ett bra samhold i laget, og vi blir mer effektive i treningsarbeidet, det er det viktigste, men så blir man kjent med hverandre på en annen måte også. Vi har spillere som har totalt forskjellige livssituasjoner hjemme i Norge, og nå skal man altså fungere sammen, og leve sammen i 8 dager. Det er både gøy og utfordrende, mener Bjarmann.

Også kommer hele administrasjonen ned også?

Ja, hele kollektivet skal styrkes, ikke bare det sportslige, så for at vi skal få det maksimale ut av hvert individ er det viktig at ting fungerer mellom det sportslige og administrasjon også, sier han til Lyn.no.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis