Gå til sidens hovedinnhold

Alvorlig beinbrudd for Skjelbred

Per Ciljan Skjelbred blir borte fra fotballen i lang tid, etter at han brakk begge beina i leggen i en grusom takling. Trøsten for Rosenborg er at laget er klar for UEFA-cup.

ROSENBORG - OLYMPIAKOS 1-1: Det var bare spilt syv minutter av oppgjøret mellom Rosenborg og Olympiakos da Ieroklis Stoltidis tok løpefart og stemplet Per Ciljan Skjelbred midt på leggen. 18-åringen ble liggende å vri seg i smerter like ved RBKs innbytterbenk, før han ble kjørt til sykehus. Der ble det konstatert et alvorlig beinbrudd.

- Det siste vi har hørt fra sykehuset er at Per har brukket begge beina i leggen tvert av. Vi håper at han blir operert i løpet av natten. Det er vanskelig å si hvor lenge han blir borte etter en så alvorlig skade, men vi håper han kan være klar til seriestart, sier Kjetil Holen til TV 2 Nettavisen.

Det kan holde hardt. Andre spillere som har blitt utsatt for lignenede skader, har brukt mye lengre tid på rehabiliteringen.

- Med vilje
Roar Strand, som også måtte ut med skade i første omgang, var like ved situasjonen. Han mener Stoltidis' takling var med overlegg.

- Jeg tror det var med vilje. Det så ut som om han gikk for å skade Per, sier han.

Stoltidis slapp utrolig nok unna med gult kort. Helt feil mener RBK-trener Per-Mathias Høgmo.

- Det var et solid rødt kort. Det var helt grusomt å se på. Det er for ille at han får fortsette, sier han til TV3.

- Tok ballen
Olympiakos-trener Trond Sollied synes også taklingen var stygg. Men ikke verre enn at gult kort var ok.

- Vi hørte bare et smell. Det så ikke bra ut. Men han er på ballen også, så gult kort er greit, sier den tidligere RBK-sjefen.

Forhåpentligvis endrer han oppfatning når han får tenkt seg om. For taklingen var direkte grusom. Trond Sollied avviser imidlertid at han hadde gitt spillerne beskjed om å ta Skjelbred hardt.

- Nei, selvsagt ikke. Det går ikke an å skade en annen spiller med overlegg, understreker han.

Klar for UEFA-cup
Trøsten for Rosenborg er at laget er klart for UEFA-cupen etter ett poeng hjemme mot tabelljumbo Olympiakos. Grekerne var best før pause, og det var fortjent da Rivaldo ga gjestene ledelsen på et flott skudd etter 25 minutter.

Rosenborg slet med det offensive spillet før sidebytte. Etter pause var det imidlertid internasjonalt snitt over trønderne. Det var derfor fullt fortjent da Thorstein Helstad satte inn 1-1 to minutter før slutt.

To minutter tidligere bommet for øvrig Vidar Riseth på straffespark.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen