Gå til sidens hovedinnhold

Alvorlig for Jacobsen

Må operere kneet etter stygt fall.

Anders Jacobsen (28) må legge seg på operasjonsbordet etter at han skadet korsbåndet da han falt stygt i fredagens skiflygingsrenn i Planica.

Landslagslege Torbjørn Haugen var med Jacobsen til sykehuset i hovedstaden Ljubljana. Han sier det nå settes i gang en jobb for å raskt få Jacobsen operert.

- Vi har satt i gang prosessen med operasjon, for det er helt sikkert at han må opereres. Kneet må få roe seg først, så det vil ta noen uker før det kan skje, sier Haugen til NTB.

Jacobsen hoppet utfor som nummer sju i finaleomgangen etter å ha hatt uflaks med værforholdene i første omgang. Han så lenge ut til å gjøre et godkjent hopp. I landingen kom han imidlertid langt frempå og falt. Nordmannen ble liggende på sletta, og han måtte til slutt bæres bort fra bakken.

- Ved godt mot
Det er ikke klart hvor alvorlig kneskaden Jacobsen pådro seg er, men ifølge sportssjef Clas Brede Bråthen er legene sikre på at 28-åringen har en korsbåndsskade. Noe også Haugen bekrefter.

- Anders er ved godt mot og på vei tilbake til hotellet vårt nå. Opplegg for eventuell operasjon er klart, forteller Bråthen.

Landslagstrener Alexander Stöckl skjønte umiddelbart at skaden kom til å bli alvorlig da han så Jacobsen gå i snøen etter et svev på 218 meter.

- Det så ikke bra ut. Jeg så med en gang at han slo kneet hardt, sa landslagstreneren til NTB.

Stöckl fortalte videre at en MR-undersøkelse i neste uke vil gi mer informasjon om skaden og at det derfor var vanskelig å utdype omfanget fredag kveld.

Comeback
I mai 2011 annonserte Jacobsen at han ville ta en pause fra hoppingen. Han gjorde comeback før årets sesong og har, til tross for at han ikke ble tatt ut på landslaget, vist at han er en av verdens beste skihoppere gjennom denne vinteren.

I januar endte han på annenplass i den tysk-østerrikske hoppuken, mens han i februar tok VM-bronse i stor bakke.

Han har tidligere uttalt at OL i Sotsji neste vinter er hans store mål. Der går normalbakkerennet av stabelen 9. februar, mens storbakkerennet hoppes seks dager senere.

Fredagens renn ble vunnet av Gregor Schlierenzauer fra Østerrike, som sikret seg sin 50. verdenscupseier. Beste nordmann ble Andreas Stjernen på 7.-plass. Jacobsen endte med fall på 22.-plass. (©NTB)

Kommentarer til denne saken