RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SKANDALE: Byen så ut som en søppelplass etter skandaløse bråket. FOTO: NTB scanpix
SKANDALE: Byen så ut som en søppelplass etter skandaløse bråket. FOTO: NTB scanpix Foto: Stringer/italy

Alvorlig fotballbråk i Roma

Sist oppdatert:
Fortsatte bråket fra kvelden før.

Italiensk politi pågrep onsdag og torsdag et betydelig antall Feyenoord-tilhengere etter bråk og hærverk i sentrum av Roma foran torsdagens europaligakamp.

23 personer ble pågrepet onsdag kveld og natt til torsdag. En gruppe Feyenoord-supportere kastet flasker mot politimenn som forsøkte å hindre dem i å barke sammen med Roma-fans på Campo de' Fiori-plassen i den italienske hovedstaden.

Sju av de 23 mennene som ble arrestert skal ha slåss seg imellom tidligere på kvelden. Torsdag sa åtte personer seg skyldige i vold mot politiet og ble ilagt bøter på 385.000 kroner hver. De ble deretter sendt ut av landet.

Det hindret ikke at det ble bråk i sentrum også utover dagen torsdag. Om lag 20 personer ble pågrepet etter bråk på Piazza di Spagna. Flaskekasting og hærverk mot parkerte biler var blant ingrediensene.

Dessuten ble Fontana della Barcaccia, som nylig ble restaurert, skadet av berusede nederlendere. Fontenen ble også fylt opp med ølbokser og tomflasker.

- Det som skjer i Roma er skammelig og uakseptabelt. Vår dyrebare sårbare hovedstad kan ikke holdes som gissel av pøbler som kommer hit for å heie på laget sitt og i stedet hengir seg til vold og uro, sa borgermester Ignazio Marino.

Flere personer ble skadd i opptøyene, blant dem politifolk og en fotograf, men det er ikke rapportert om alvorlige skader.

Rundt 6000 fotballsupportere fra Rotterdam ankom onsdag Roma for å få med seg torsdagens storkamp i europaligaens 16-delsfinale. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere