*Nettavisen* Sport.

Alvorlig nakkeskade for dommer

Dommer Yngvar Skau Jensen ble sendt til sykehus med en alvorlig nakkeskade, etter kom i klem mellom to spillere i torsdagens kamp mellom Frisk og Comet.

02.12.05 08:03

Det var spilt 34 minutter av eliteserieoppgjøret i Askerhallen da Skau Jensen kom i klem mellom Frisks Jan Bohac og Comets Bjørn Linden.

Fredrikstad-dommeren var bevisstløs i flere minutter etter at han falt sammen på isen, men var våken da han ble fraktet til Ullevål universitetssykehus.

Der ble det konstatert en meget kraftig hjernerystelse og en alvorlig nakkeskade.

- Han har pådratt seg en meget kraftig hjernerystelse. Jeg har aldri opplevd en så kraftig hjernerystelse i Askerhallen tidligere, sier Frisk-lege Bredo Knudtzen til Budstikka.

- Det er en alvorlig nakkeskade, men ikke så alvorlig som den Dagfinn Enerly pådro seg, legger han til.

Spillerne på begge lag ble sendt i garderoben fem minutter før andre periode var ferdig. Kampen fortsatte deretter med fjerdedommer Owe Lütcke som kampleder. Slik beskriver han situasjonen.

- Han var veldig uheldig. Først ble han truffet forfra, fikk en rotasjon, og øyeblikket etter kom det en trøkk bakfra. Jeg hørte en smell i det han ble truffet i ansiktet, antakelig av visiret til én av spillerne. For oss virket det som om han var slått ut allerede før han traff isen, sier Lütcke til VG.

Frsiks Jan Bohac var én av spillerne som var involvert i episoden.

- Jeg synes det var utrolig guffent å høre ham treffe isen. Det preget hele kampen, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.