Gå til sidens hovedinnhold

Alvorsprat ga seier

Etter en alvorsprat med trener Mika Kojonkoski kvelden før rennet, løsnet det virkelig for Anders Jacobsen i Innsbruck.

Ingen kunne tukte Anders Jacobsen i torsdagens hoppukerenn i Innsbruck. Nå leder hoppkometen sammenlagt, både i hoppuken og i verdenscupen.

Jacobsen sier til TV 2 Sporten at en lang prat med Mika Kojonkoski onsdag kveld gjorde susen:

- Jeg gikk en tur for meg selv, før jeg kikket litt på video. Etter det ble vi egentlig bare sittende og prate. Jeg fant ut at jeg ikke hadde smilt en eneste gang under hoppuka, og at jeg måtte gå litt i meg selv - og i dag stemte alt. det går i de enkle tingene som Mika sier, kommenterer hopphelten.

Se resultatene nederst

Det var ingen tvil: Anders Jacobsen var best i Innsbruck og vant foran Thomas Morgenstern, mens den østerrikske 16-åringen Gregor Schlierenzauer måtte ta til takke med 11. plass.

- Dette er rått, altså. Hva føler man nå? Det er masse. Man føler alt på en gang. Man blir stolt, jeg må si det. Jeg er stolt av meg selv! sa Anders Jacobsen i et kort intervju med NRK før premieutdelingen.

Kopierte Bystøl
Sportssjef Claes Brede Bråthen var også over seg av begeistring etter Jacobsens bragd.

- Helt fantastisk! Norsk seier to år på rad i innsbruck er helt utrolig! konstaterte sportssjef Claes Brede Bråthen. Lars Bystøl vant i samme bakke i fjorårets hoppuke.

Les også:Kojonkoski:- Håper ikke Anders tenker nå

Arttu Lappi er nå nærmest Jacobsen sammenlagt. Finnen er 10,7 poeng bak.

Jacobsen leverte et strålende hopp på 129 meter i første omgang, og ledet knepent foran Morgenstern før finaleomgangen. I andre omgang var både Morgenstern og Amman foran Jacobsen poengmessig, men ikke nok til å fravriste nordmannen seieren.

Vrien vind
Andre omgang ble preget av varierende vindforhold, og Schlierenzauer var en av hopperne som ble rammet av bakvind. Vindforholdene ble klart gunstigere for de siste ti hopperne.

De øvrige norske hopperne skuffet stort. Lars Bystøl klarte ikke å kvalifisere seg til konkurransen, mens Tom Hilde og Bjørn Einar Romøren ble slått ut etter 1. omgang. Anders Bardal endte på 25. plass, mens Roar Ljøkelsøy kom på 27. plass.

Jacobsen reiser nå til Bischofshofen med et enormt press på sine skuldre. Entusiastiske østerrikere vil gjøre alt som står i deres makt for å hjelpe Gregor Schlierenzauer til sammenlagtseieren.

- Det blir kjempetøft i Bischofshofen. Schlierenzauer har hoppet kjempebra der tidligere, poengterer Bråthen.

Leder verdenscupen
Seieren innebærer at Jacobsen også leder verdenscupen sammenlagt. Nordmannen står med 541 poeng, mens Schlierenzauer har 484 poeng. Sveitseren Simon Amman følger på 3. plass med 478 poeng. Bjørn Einar Romøren er nest beste nordmann på 20. plass. Anders Bardal ligger på plassen bak.

HTML EMBED
Reklame

Siste sjanse: 10 superkupp du gjør på Cyber Monday