Gå til sidens hovedinnhold

Amerikansk lynving til Fredrikstad

Fredrikstad tilbyr amerikanske Brian West kontrakt. Klubben tror West kan bli Tippeligaens raskeste spiller.

Fredrikstad tar i dag kontakt med West, som er Bosman-spiller. Det blir dermed ikke snakk om overgangssum, og dersom partene blir enige om betingelsene, tyder alt på at amerikaneren spiller for de nyopprykkede i årets sesong.

Ekstremt hurtig

Brian West kommer fra Columbus Crew i Major League i USA, og har spilt sju kamper for det amerikanske landslaget. Han beskrives som en meget rask høyrekant med god skuddfot. I fjor scoret 25-åringen fire mål på 24 kamper for Columbus Crew.

- Han er ekstremt hurtig, og blir sannsynligvis den hurtigste i norsk fotball. Vi har testet ham, og han ligger på samme nivå som Rune Bratseth og Åsmund Bjørkan på sitt beste, sier sportssjef i Fredrikstad, Harry Hansen, til TV 2 Nettavisen.

- Kjempeinntrykk

West drar for tiden rundt i Europa i håp om å sikre seg kontrakt. Fredrikstad ble tipset av agenten hans, og inviterte ham med på treningsleir til Gran Canaria. Det angrer ikke Østfold-klubben på.

- Han gjorde et kjempegodt inntrykk, både som spiller og som menneske. Det er veldig viktig at spillerne vi knytter til oss sklir inn i miljøet, og det er absolutt tilfelle her, sier Hansen.

Dersom alt går i orden med overgangen til West, kan Fredrikstad senke tempoet på spillerjakten. Knut Torbjørn Eggens førstevalg Simen Brenne ble hentet fra Moss før jul. Keeper Anders Rotevatn kommer fra Stabæk, og med høyrekanten Brian West på plass mangler det bare en sentral midtbanespiller før Østfold-klubben er klar for møtet med Tippeligaen.

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial