RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Amerikansk sjokk i Gold Cup

Foto: J. Meric (AFP)
Sist oppdatert:
Clarence Goodson scoret, men USA gikk på historisk smell.

USA er en av de store favorittene til å vinne Gold Cup på hjemmebane, mens Panama er en liten miniputt i fotballsammenheng på tross av å være oppe på en 67.-plass på Fifa-rankingen for øyeblikket.

Likevel måtte amerikanerne se seg slått av nettopp Panama i kampen som ble spilt natt til søndag norsk tid, et lag som tidligere i turneringen måtte slite hardt med å slå lille Guadeloupe 3-2.

Historisk tap
Luis Tejada ga Panama ledelsen etter 19 minutter, og da «bortelaget» (turneringen spilles i USA) fikk straffe sent i første omgang, begynte de fleste å innse at dette kunne ende opp med litt av en bombe.

Gabriel Gomez gjorde ingen feil, Panama ledet 2-0 ved pause, og selv en redusering av tidligere Start-spiller Clarence Goodson i halvveis ut i andre omgang reddet ikke poengene for amerikanerne.

USA fortsatte å presse hardt for en utligning, uten å lykkes.

- Det tok oss litt tid å komme inn i kampen. Den andre omgangen vår var veldig god, men når du graver et så stort hull for deg selv kommer du noen ganger ikke ut av det, sier en skuffet Landon Donovan ifølge ESPN etter kampen.

Dette var den første panamesiske seieren over USA på ni møter. Samtidig var det aller første gang i historien at USA tapte en gruppespillkamp i Gold Cup.

Slaktes av journalist
Likevel er ikke dårlige utsikter for videre avansement i turneringen for USA - med seier over Guadeloupe i neste kamp natt til onsdag norsk tid, vil amerikanerne være klare for kvartfinalen i Gold Cup.

Det trøster likevel ikke de amerikanske fotballjournalistene.

- Etter 4-0-tapet for Spania sist uke, og et fortjent 2-1-tap for Panama, er det vanskelig å se for seg hvor mye lavere USA kan synke, skriver ESPN-journalist Jeff Carlisle.

Han mener at spesielt midtstopperne gjorde en dårlig innsats mot Panama, på tross av Clarence Goodsons scoring.

- Noen av de individuelle prestasjonene var sjokkerende, spesielt midtstopperparet Tim Ream og Clarence Goodson sine. De viste aldri den gode prestasjonen de kom med mot Canada, skriver journalisten.

USA har vunnet Gold Cup, som arrangeres hvert andre år, fire ganger siden 1991. Sist gang var i 2007, mens Mexico er regjerende mestere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere