HTML EMBED

Tyler Farrar har vunnet minst én etappe i samtlige Grand Tours.

Men 29 år gamle spurteren har slitt med å triumfere på europeisk jord etter at han vant den tredje etappen i Tour de France 2011.

Les også: Spurtstjerne (29) står uten lag

Europeisk triumf
Han har vunnet flere etapper på de andre kontinentene i mellomtiden, og lørdag slo han til i Europa.

På den tredje etappen i det belgiske etapperittet Tour de l’Eurométropole var han raskere enn Reinardt Janse Van Rensburg (Team Argos-Shimano) og Arnaud Démare (FDJ.fr) i spurten og kunne innkassere seieren.

- Det har vært en lang ventetid på en ny seier i Europa, og det er en stor lettelse å endelig få den, sier Farrar til Garmin-Sharps hjemmeside.

Forlenger kontrakten med Garmin-Sharp
En god nyhet kommer sjeldent alene, og i Farrars tilfelle ble det også klart at han har fått fornyet tillit.

29-åringen har forlenget med Garmin-Sharp for enda en sesong.

- Jeg fortsetter i Garmin-Sharp i 2014, fortalte Farrar til nieuwsblad.be etter lørdagens triumf.

- Jeg har kapasitet til å hevde meg
Dermed fikk enden på Farrars vise en lykkelig slutt. I september var han stresset fordi han ikke visste hvor han syklet neste sesong og ikke hadde fått et tilbud fra Garmin-Sharp.

- Det er seirer som gjelder for de som følger sykkelsporten. Denne sesongen har jeg 21 topp fem-plasseringer, men det er det knapt noen som vet. Det viser at jeg fortsatt har kapasitet til å hevde meg, forteller Farrar til det belgiske nettstedet.

Den siste etappen i Tour de l’Eurométropole sykles søndag. Etter lørdagens seier er Farrar tredjemann i sammendraget og kjemper om seieren.

Se resultatene fra den tredje etappen her (ekstern lenke).

Neste helg avslutter Farrar sesongen med semiklassikeren Paris-Tours. Rittet har en historie som favoriserer spurterne, og amerikaneren vil gjerne avslutte sesongen med et stort resultat.

- Etter lørdagens seier føler jeg meg bedre. Jeg ble femtemann i 2008 og vet jeg kan vinne. Det ville vært et stort løft for moralen før vintertreningen om jeg kan avslutte med en seier, forteller Farrar til nieuwsblad.be.