Gå til sidens hovedinnhold

Amerikansk stavstjerne mister OL etter koronasmitte – australske utøvere i isolasjon

Den amerikanske stavstjernen Sam Kendricks har testet positivt for korona og blir ikke å se i OL. Tre australske utøvere er isolert som følge av smitten.

– Medlemmer av Australias friidrettslag er i isolasjon på rommene sine på grunn av nyheten om et koronatilfelle i det amerikanske laget, opplyser Det australske friidrettsforbundet i en uttalelse.

Det ble først ikke opplyst i uttalelsen hvor mange utøvere det er snakk om, men ifølge Sydney Morning Herald ble alle de 63 australske friidrettsutøverne bedt om å gå i isolasjon.

I en oppdatering i 9-tiden norsk tid opplyses det at alle unntatt tre utøvere har sluppet ut av isolasjonen. De tre har alle testet negativt, men holdes likevel isolert og vil bli testet daglig.

Helsen først

Det amerikanske OL-laget opplyste om Kendricks smittetilfelle på Twitter tidligere torsdag.

– Sikkerheten og helsen til våre utøvere, trenere og støtteapparat er det viktigste. Vi må dessverre meddele at Sam Kendricks fått covid-19 og ikke vil delta i OL, skriver de.

Kendricks har nå blitt fraktet til et hotell, der han blir satt i isolasjon. Utover det vil ikke det amerikanske OL-laget kommentere situasjonen.

Kendricks, som har to VM-gull og en bronse fra Rio-OL i 2016, er en av få stavhoppere som kunne utfordret svenske Armand Duplantis. Svensken er verdensrekordholder og regnet som den klare favoritten til å ta OL-gullet.

Svensk sjokk

Duplantis kommenterte selv nyheten om koronasykdommen til Kenricks torsdag. Den kom som et sjokk.

– Det er vanskelig å forstå, det føles fortsatt som om det ikke kan stemme, sier Duplantis, som egentlig skulle ha møtt sin gode kollega onsdag.

– Det er vanskelig å reagere på dette, for det føles ikke virkelig. For en time siden var jeg fortsatt innstilt på en fight med Sam. Han var en av mine største rivaler og den som skulle pushet meg i finalen. Jeg er litt i sjokk, jeg kan ikke helt tro det, fortsetter svensken.

Han legger til at han hadde superflaks som ikke møtte Kendricks som planlagt. Årsaken var at Duplantis i stedet tok en telefonsamtale med kjæresten.

(©NTB)