Gå til sidens hovedinnhold

Amerikansk svømmer doptatt

Svømmeren Jessica Hardy har trukket seg fra OL på grunn av dopingavsløringer.

Dopingavsløringene står i kø foran sommerens OL i Beijing. Torsdag kom det blant annet fram at hele syv russiske friidrettsstjerner er utestengt fra lekene i Kina på grunn av doping.

Lørdag ble nok en dopingsak kjent og denne gangen er synderen fra USA. Svømmeren Jessica Hardy skal nemlig ha testet positivt på det ulovlige stoffet clenbuterol, under det amerikanske OL-uttaket i Omaha.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters skal Hardy ha vært svært overrasket over prøveresultatet. 21-åringen går nå glipp av Beijing-OL, som starter 8. august.

- Som et resultat av at Jessica Hardy har trukket seg fra det amerikanske OL-laget, vil USAs svømmeforbund finne en erstatter, basert på de reglene som gjelder for slike omstendigheter.

- Rebecca Soni kommer inn som erstatter på 100-meter bryst, mens Kara Lynn Joyce kommer til å svømme 50-meter fri, sier lederen i det amerikanske svømmeforbundet Chuck Wielgus.

Jessica Hardy er en av USAs beste kvinnelige svømmere og holder blant annet verdensrekorden på 50-meter bryst (kortbane), som lyder på 29,58 sekunder. Rekorden ble satt 12. april 2008.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken