RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/Scanpix

Ammann foretrekker Lillehammer

Sist oppdatert:
Simon Ammann dropper verdenscupåpningen i hopp. Han ønsker å trene på Lillehammer i stedet.

Den firedobbelte olympiamesteren vil forberedelse seg maksimalt til hoppuka, som er hans store mål i den mesterskapsfrie sesongen. I den planen blir et treningsopphold på Lillehammer i november viktig.

Stabilt på Lillehammer
- Vi prioriterer for første gang på mange år et lengre treningsopphold på snø. Det regner vi med å kunne gjennomføre på Lillehammer, og står derfor over verdenscupstarten i Kuusamo siste helga i november, sier sveitsernes sjefstrener Martin Kuenzle til avisen Blick.

Og gode treningsforhold på snø er det stor sjanse for at han vil få. Det bekrefter Erik Ulateig, daglig leder i Lillehammer Olympiapark AS.

- Snøgaranti kan vi selvsagt ikke gi. Men forholdene her pleier å være stabile på denne tiden. De siste 10-15 årene har vi, med ett unntak, hatt bakken hoppklar mellom 6. og 15. november. Det satser vi på i år også. Det forberedende arbeidet pågår nå, og så er det bare å vente på kuldegradene og sette i gang snøproduksjonen, sier Ulateig til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Elsker bakken
Som vanlig venter han stort innrykk av hoppere fra mange land i neste måned. Riktignok er det liten forhåndsbooking, for de fleste avventer forholdene og reiser dit det blir snølagt først. Men de siste årene har altså den norske OL-byen hevdet seg sterkt i den kampen.

Dermed ligger det i kortene at Simon Ammann sesongdebuterer nettopp i Lysgårdsbakken. Dit forflytter verdenscupsirkuset seg helga etter Kuusamo. Han liker seg da også veldig godt i denne bakken, noe tre verdenscupseirer i løpet av de fem siste årene sier sitt om.

Mangler bare hoppukeseier
Ny Lillehammer-suksess vil være en perfekt opptakt til den årlige hoppuka, som han satser maksimalt på. Sammenlagtseier der er nemlig det eneste som mangler på 30-åringens strålende merittliste. Den inneholder både OL- og VM-gull, 20 enkeltseirer og én sammenlagttriumf i verdenscupen samt VM-gull i skiflyging.

I hoppuka kan han «bare» vise til to 2. plasser og en 3. plass sammenlagt. Senest i fjor ble han toer bak Thomas Morgenstern.

- Jeg har et sterkt ønske om å vinne hoppuka før jeg gir meg, sier den kortvokste sveitseren, som akter å satse for fullt til og med OL i Sotsji i 2014. Der er han som kjent tittelforsvarer i begge bakkene. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere