RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ammann kan kopiere Nykänen

Foto: Kerstin Joensson / AP / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Sveitseren er allerede en av de største hopperne i historien.

Den sveitsiske storhopperen Simon Ammann kan klatre opp i selskap med den finske 80-tallslegenden Matti Nykänen mandag.

Ammann, som har tatt OL-gull, VM-gull, VM-gull i skiflyging og vunnet verdenscupen sammenlagt, mangler bare den tysk-østerrikske hoppuken av de fem store hovedtitlene.

- Da blir han den største når du snakker om de fem store (titlene). En fantastisk prestasjon, og det i et OL-år, sier NRK-kommentator Arne Scheie til NTB foran avslutningsrennet i Paul Ausserleitner-bakken i Bischofshofen.

- Da tror jeg heller ikke vi har hørt det siste fra Simon Ammann, legger han til.

Ammann har allerede flere OL-gull enn Nykänen, med fire mot tre. Senere i vinter kan sveitseren bedre sin fenomenale gullstatistikk.

Espen Bredesen er nordmannen med best uttelling i de fem såkalte hovedtitlene. Den tidligere OL-vinneren mangler bare VM-gull i skiflyging. Av aktive utøvere mangler Gregor Schlierenzauer OL-gull, mens Thomas Morgenstern mangler VM-gull i skiflyging før de har fullført tittelfemmeren.

Schlierenzauer kan hoppe seg inn i Nykänens klasse allerede i Sotsji-OL neste måned, mens Morgenstern må vente til VM i skiflyging i Harrachov i mars. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere