RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/Scanpix

Ammann med tidenes OL-hopp

Sist oppdatert:
Sveitseren ble historisk, mens nordmennene skuffet i storbakken.

Under OL i Salt Lake City i 2002 ble Simon Ammann den store overraskelsen da han gikk hen og vant to individuelle hoppgull. En prestasjon bare finske Matti Nykänen hadde klart før ham.

Og lørdag kopierte den 28 år gamle sveitseren bragden fra 2002. I storbakkerennet under OL i Vancouver var Ammann totalt overlegen, og sikret dermed sitt andre gull under årets leker.

Dermed står han nå også med fire individuelle OL-gull.

I første omgang landet han på utrolige 144 meter, et hopp som var tidenes lengste i OL-sammenheng. I andre omgang fulgte han opp med 138 meter, og seieren var i grunn aldri truet.

Adam Malysz fra Polen tok sølvet, mens Gregor Schlierenzauer fra Østerrike ble bronsevinner.

Skuffende Jacobsen
Forventningene til Anders Jacobsen var også store før lørdagens renn, men Norges for tiden beste hopper var uheldig med forholdene.

Hønefoss-gutten landet på 128 meter i første omgang og bare 122,5 meter i andre. Dette holdt til en skuffende 12.-plass.

- Jeg synes det er kjipt. Jeg gjorde jobben min her, men det blir for langt opp, og da er det jeg som må treffe i nesterunden i hvert fall, sa Jacobsen til NRK etter første omgang.

Norsk nedtur
Heller ikke de andre norske gutta klarte å hamle opp med de beste.

Forventningene til Anders Bardal var skrudd betydelig opp etter et meget godt hopp under prøvehoppingen på 132 meter. Men under vanskelige forhold sviktet trønderen.

27-åringen landet på 119 meter i første omgang og 124 meter i andre. Dermed ble han bare nummer 22 sammenlagt.

- Etter hoppingen de siste dagene, var det ikke dette jeg hadde sett for meg, sa Bardal til NRK.

Heller ikke Tom Hilde klarte å følge opp sitt fine prøvehopp på 131, 5 meter. Askergutten hoppet 124 meter og 126,5 meter noe som holdt til en 11.-plass, best av de norske.

- Var dritflink
22-åringen var likevel fornøyd med innsatsen.

- Jeg synes jeg er dritflink, jeg. Jeg håper alle som sitter hjemme skjønner at det er varierende forhold her. Sorry, men sånn er det, sa han til NRK etter førstehoppet.

Johan Remen Evensen ble også offer for forholdene, og strakte seg til 126 meter i finaleomgangen og ble nummer 15.

- De hoppa under vanskelige forhold, men gjorde jobben sin, og slik sett skal de ha honnør for det, men de har ikke fått betalt for det, sa NRKs hoppekspert Espen Bredesen om innsatsen til Bardal, Hilde og Evensen.

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere