STJERNEN - SPARTA 1-4:

Ingen behøver å tvile på at derbyoppgjøret mellom Sparta og Stjernen er blodig alvor: Utvisningsstatistikken for lørdagens sluttspillkamp viste totalt 25 x 2 minutter og 2 x 10 minutter for de to lagene.

Og selv om det var gjestene fra Sarpsborg som pådro seg flest utvisninger, var det likevel også favorittene fra øst som stakk avgårde med seieren - og dermed også utlignet til 1-1 sammenlagt.

La grunnlaget tidlig
Grunnlaget for seieren ble lagt i første periode, som Sparta Sarpsborg vant 3-1.

Stian Qvistgaard ga vertene ledelsen allerede etter knappe to minutter, men kort tid etterpå utlignet Jonas Andersen for Sparta. Og fra da av var det sistnevnte lag som hadde mest å stille opp med i Stjernehallen.

Syv minutter ut i kampen økte Tommy Kristiansen til 2-1, mens Dag Morten Wehn la på til 3-1 for gjestene etter tolv minutters spill.

Solid undertallsspill
I andre periode måtte Sarpsborg tåle flere utvisninger, men solid undertallsspill sørget for at Stjernen aldri klarte å redusere.

Og da Tommy Kristiansen satte inn 4-1 fem minutter ut i tredje periode, var det meste avgjort.

I situasjonen rundt Kristiansens scoring måtte Stjernen-keeper Pål Grotnes av banen i ti minutter grunnet dårlig oppførsel, og senere i omgangen ble det merkbart færre spillere på isen da fire spillere - Henric Höglund, Markus Karlsson, Christopher Paulsen og Per Tengvert - pådro seg 2 x 2 minutter hver.

Flere scoringer ble det imidlertid ikke, og Sparta Sarpsborg revansjerte seg dermed etter 2-4-tapet på hjemmebane i første kamp.

Resultater i sluttspillet, lørdag:
Stjernen - Sparta 1-4 (1-1 sammenlagt)
Manglerud/Star - Vålerenga 3-4 (0-2 sammenlagt)
Storhamar - Lørenskog 4-1 (1-1 sammenlagt)
Lillehammer - Stavanger 2-0 (1-1 sammenlagt)

Sjekk siste sportsnytt her!