Gå til sidens hovedinnhold

Anbefaler Armstrong-tiltale

Grønt lys for USADAs sak mot den sjudoble Tour de France-vinneren.

Tidligere i juni lakk det i pressen at antidoping USA (USADA) ønsket å kjøre dopingsak mot Lance Armstrong, Johan Bruyneel og flere andre personer tilknyttet amerikanerens lag oppgjennom hele karrieren.

Les mer:Tar ut dopingtiltale mot Lance Armstrong

De involverte er beskyldt for bred juks. Alle er anklaget for følgende: Oppbevaring av forbudte stoffer, handel med forbudte stoffer, administrasjon, eller forsøk av administrasjon, av forbudte stoffer, assistering, oppmuntring, hjelp, støtte, dekke over brudd på dopingreglene og under skjerpende omstendigheter forsvare bruken over standard straff.

På toppen av dette er Armstrong tiltalt for faktisk å ha brukt disse prestasjonsfremmende metodene.

Nå har et uavhengig panel på tre personer gitt grønt lys for at saken fortsetter.

- USADA kan bekrefte at det uavhengige panelet på tre personer (ADRB) har gjennomført en full evaluering og har gjort en enstemmig anbefaling om å fortsette bedømmelsesprosessen, i henhold til reglene, heter det i en uttalelse fra USADA.

Videre skrives det at alle involverte har muligheten til å kreve en åpen høring, hvor alle bevis vil komme ut i offentligheten. Her vil også eventuelle vitner vitne under ed. Deretter vil en uavhengig gruppe med voldgiftsdommere bestemme utfallet av saken.

Armstrong og de andre involverte i saken hevder sin uskyld på alle punkter.

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene