RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anders' VM-sjokk

Sist oppdatert:
Anders Jacobsen innrømmer at han fikk et brutalt møte med VM-alvoret.

SAPPORO (Nettavisen): Årets hoppkomet fant seg aldri til rette i den store VM-bakken. I den individuelle konkurransen gjorde han sitt svakeste renn for året og ble nummer 14. Søndag hevet han seg et hakk i lagkonkurransen, da Norge tok sølv.

Høye skuldrer
- Sistehoppet var bra, for da hadde jeg 0,2 sekundmeter bakfra hele veien nedover. Så det tar jeg med meg, sier Jacobsen.

Etter å ha mottatt sølvmedaljen på torget i Sapporo sentrum mandag ettermiddag, innrømmer han at det ble et aldri så lite sjokk å komme til Japan.

- Jeg hadde nok ikke helt innsett på forhånd hvor tøft presset kom til å være her nede. Jeg fikk litt skjelven da jeg kom i bakken og møtte alle journalistene. Jeg har gått rundt med litt høye skuldrer, sier 22-åringen, som dermed bekrefter det trener Mika Kojonkoski har sagt i flere dager.

- Små justeringer
Nå tror imidlertid verdenscuplederen fra Hønefoss at han har klart å senke stressnivået såpass at det er håp om framgang i den lille VM-bakken.

- Det er bare små justeringer som skal til. Det som blir viktig de neste dagene, er at jeg klarer å tenke på arbeidsoppgaver, understreker Jacobsen.

Mens Jacobsen mener bakkestørrelsen ikke spiller noen rolle for hans sjanser, sier den andre av årets landslagsdebutanter – Tom Hilde – rett ut at han tror han vil trives bedre i den lille bakken.

Hilde bare bedre
- Jeg har aldri vært noen flyver, konstaterer han.

- Hvorfor er du god i små bakker?

- Fordi jeg gjør akkurat det samme der som i store bakker. Mange prøver å få med seg mer høyde ut fra hoppet når bakken blir mindre, men det har ikke jeg noe tro på, sier Hilde.

19-åringen ble nummer 12 i storbakken og var med på det norske sølvlaget. Blir han enda bedre i den lille bakken, kan det gå mot en morsom VM-avslutning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere