RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Neil Stoddart / Pokerstars.com

Anders (23) vant 2,5 millioner

Sist oppdatert:
Sensasjonell innsats i sin første liveturnering mot Europas pokerelite.

Anders Langset (23) fra Eidsvåg i Romsdal endte på tredjeplass i en pokerturnering i København. Det er ingenting sensasjonelt i det.

462 spillere - inkludert den europeiske eliten - deltok i turneringen, som det kostet om lag 60.000 norske kroner å delta i. Det er ingenting sensasjonelt i det, heller. Det er som det pleier på European Poker Tour.

Men det var første gang Anders Langset deltok. Det var også første gang den 23 år gamle idrettstudenten spilte en turnering live. Og han endte på tredjeplass.

Det er sensasjonelt imponerende.

Langset reiser hjem med 2,5 millioner kroner i gevinst. Det er ganske imponerende, det også.

- Klart jeg er stolt
- Det er jo helt rått, da! Tredjeplass er helt ekstremt! Og 2,5 millioner kroner kommer godt med for en student. Det kommer ikke til å gå opp for meg på lang tid hvor mye penger det faktisk er, sier Anders Langset til Nettavisen minutter etter at turneringen hans er over.

Pappa Odd Arne betalte deltakeravgiften for både seg selv og sønnen, og er naturligvis svært stolt over sønnens innsats.

- Det er helt utrolig, det han har gjort. Det er klart at jeg er stolt. Han er veldig flink! Han ville egentlig ikke bli med, for han synes det er så mye penger. Men jeg sa at jeg kjøper ham inn, for jeg synes han fortjener det. Og så sa jeg at "Jeg vet at jeg er en mye bedre pokerspiller", men det tar jeg tilbake nå, ler Odd Arne Langset.

Årsaken til at far og sønn reiste til København i det hele tatt, var at Odd Arne, som er medeier i Langset-konsernet, ønsket å koble av etter en tøff periode med permitteringer og oppsigelser.

- Det har vært mange tøffe situasjoner, det er ikke lett med oppsigelser og permisjoner når folk har hus og familie. Så vi dro ned hit for å koble av, forteller Langset senior.

Avgjørende riverkort
Nordmannen ledet turneringen nesten hele veien, men gikk på en gigantisk smell da det bare var tre spillere igjen. Anders hadde Jens Kyllönen i kne da finnen var all-in med KQ mot nordmannens åtterpar i en pott på 2,3 millioner chips. Kyllönen traff en ruterdame på river og overtok ledelsen i turneringen, mens Langset plutselig lå sist.

- Det er sånn jeg har spilt hele veien. Denne gang var det ikke mitt kort som falt på river. Hadde jeg vunnet den, hadde situasjonen vært en helt annen. Men sånn gikk det ikke, konstaterer Anders Langset rolig.

En halvtime etterpå forsvant i stedet nordmannen ut av EPT København, da han kastet resten av sjetongene rett i fanget på Kyllönen, som hadde floppet beste mulige hånd da det kom tre spar på bordet.

Kyllönen floppet nuts med sitt sparess, og dermed ble nordmannen slått ut på tredjeplass.

Les fredagens intervju med Anders og pappa Odd Arne Langset her: - Føler meg som Askeladden

Sterk norsk innsats
19 år gamle Jens Kyllönen fra Finland vant turneringen, og førstepremien på 7,6 millioner kroner. Avgjørelsen falt da svenske Peter Hedlund gikk all-in med A-J og ble slått av Kyllönens J-J.

Det var en sterk skandinavisk innsats i Casino Copenhagen denne uka, og Norge markerte seg svært godt.

Hele seks nordmenn endte blant de 40 som fikk pengepremie. Foruten tredjeplassen til Anders Langset, ble det tiendeplass på Tom Johansen, tolvteplass på Nettavisen-bloggeren Andreas Høivold, 17.-plass på Thor Hansen, 22.-plass på Aleksander Strandli og 36.-plass på Nettavisen-bloggeren Tore Lagerborg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere