*Nettavisen* Sport.

Anders Bardal: - Herlig!

Foto: (FOTO: Peimoz Lovric/Scanpix)

Anders Bardal gjorde sin beste prestasjon noensinne.

06.01.08 19:43

Det ble en dramatisk avslutning på hoppuka sett med norske øyne. To nordmenn satt igjen på toppen da alle andre hadde hoppet.

Kampen om sammenlagtseieren var avgjort, men med norske øyne var det nå spenningen nådde klimaks i hoppuka.

Gode hopp fra favorittene i annenomgang la et enormt press på nordmennene. Først sviktet Anders Jacobsen og falt tilbake til 8. plass.

Men Bardal sto imot presset med å sitte igjen på toppen. Selv om han måtte se seg slått av Janne Ahonen, ble han nummer to, og det er hans beste prestasjon i verdenscupen noensinne. Prestasjonen skjedde også i et av de aller mest prestisjetunge hopprennene i sesongen. Bardal var for sen på hoppkanten og det gjorde at han ble slått med sju poeng av Ahonen.

- Jeg var så nervøs. Jeg hadde ikke drømt om at jeg skulle sitte igjen til slutt. Dette er herlig, og sjuendeplass også. Dette gir selvtillit og trygghet til å ta noen steg videre, sa en utrolig fornøyd Bardal til NRK.

Sammenlagtkonge
Janne Ahonen vant sin femte hoppuke og har revansjert den dårlige fjorårssesongen.

Thomas Morgenstern hoppet knallgodt i annenomgang med et hopp på135,5 meter. Han la dermed et lite press på finnen selv om Ahonen måtte tape over tjue poeng til østerrikeren på ett hopp. Men med ett hopp på 136 meter feide han all tvil til side om hvem som var årets konge i hoppuka.

Det har bare skjedd sju ganger at lederen etter tre renn ikke har vunnet hoppuka sammenlagt.

Anders Jacobsen var skuffet etter sitt andre hopp, men gledet seg over lagkameraten.

- Det var mye vilje, men ikke alle detaljer sitter. Men Bardal derimot, han fortjente virkelig dette, sa Jacobsen til NRK etter hoppet.

I første omgang ledet Anders Bardal 10 poeng foran Anders Jacobsen. Forholdene spilte en viss rolle da en gruppe hoppere fikk fin oppdrift i sine første hopp. Deretter ble det baktrekk da sammenlagtfavorittene skulle hoppe.

Dette senket en del av favorittene. Janne Ahonen var den av de beste hopperne som taklet forholdene best. Han lå på tredje plass etter første omgang. Og økte ledelsen sammenlagt til Thomas Morgenstern.

Sviktet
Tom Hilde mislyktes i rennet og falt helt ut av tetkampen med et hopp på 116,5 meter. Han kom seg ikke engang til annenomgang. Dermed kunne han ikke forsvare sin flotte fjerdeplass i sammendraget.

- Det var Ikke noe moro dette. Det var bra nok forhold til å komme seg til annen omgang. Når jeg ikke kommer meg til annenomgang så kan jeg ikke skylde på forholdene, sa en skuffet Hilde til NRK.

Mislyktes gjorde også østerrikeren Gregor Schlierenzauer. Han kom i likhet med Hilde ikke til finalen. Schlierenzauer lå på tredjeplass sammenlagt før siste rennet.

Bjørn Einar Romøren fikk seg en opptur. Han kom seg så vidt med til finalen, men hevet seg med et hopp på 128,5 meter i annethoppet.

- Jeg må bare le. Det er moro å være norsk i dag. Vanskelig å hoppe på ski, du får følelsen av at det suger i tilløpet og da vil man gjerne for mye, sa Romøren til NRK etter hoppet.

Les flere saker i Nettavisens vintersportsmagasin!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster to kroner per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.