Det svenske skiforbundet bekrefter i en pressemelding torsdag at de har ansatt Anders Byström som sjef for langrennslandslaget.

Byström forlater dermed det svenske skiskytterlandslaget hvor han var sjef denne sesongen.

- Jeg har hatt et bra år med skiskytterlandslaget og har trivdes godt med alle de dyktige medarbeiderne og utøverne der, men langrenn er min idrett så jeg ble veldig glad over tilbudet om jobben med langrennslandslaget, sier Byström.

Svenskene har lenge vært på jakt etter en ny landslagssjef etter at Jonas Peterson fikk sparken i fjor sommer, bare noen måneder etter først å ha fått jobben.

Les også: Stöckl kommer med klar oppfordring til nordmenn under pandemien

Var landslagstrener i Norges Skiforbund

Byström har tidligere vært trener for Norges rekruttlandslaget, men forlot Norges Skiforbund til fordel for Sverige skiskytterlandslag i fjor.

Nå returnerer han imidlertid tilbake til langrennssirkuset, noe han ser frem til.

- Jeg er veldig glad for at jeg får sjansen, sier han.

Det svenske langrennslandslaget har imponert på kvinnesiden de seneste årene, men den største utfordringen til Byström blir trolig å løfte herrelaget.

Les også: De beste sportsdokumentarene: Tjente millioner. Så kom anklagene (+)

Ekspert håper på Norge-effekt

SVTs langrennekspert Anders Blomquist håper Byström lykkes med nettopp det.

- Det er veldig bra at han kommer inn med erfaring fra Norge som har vært totalt dominerende på herresiden. Jeg håper virkelig at han kan komme inn med noen tanker og ideer for hvordan vi skal jobbe med svensk herrelangrenn, sier Blomquist.

Eksperten er glad for at landslaget har fått på plass en ny sjef etter en lengre periode som har vært turbulent for svensk langrenn.

Byström starter i sin nye jobb fra 1. mai.