Anders Fannemel falt ned til åttendeplass

NÅDDE IKKE HELT OPP: Anders Fannemel landet på en åttende plass.

NÅDDE IKKE HELT OPP: Anders Fannemel landet på en åttende plass. Foto: Samuel Kubani (Afp)

Seieren gikk til slovenske Peter Prevc.

Hornindal-hopperen var dermed den eneste av de norske som maktet å ende blant de ti beste i den japanske storbakken. Fannemel landet på henholdsvis 125 og 127 meter.

I finaleomgangen falt 23-åringen ned en plass. Han endte totalt 24 poeng bak Prevc, som vant foran østerrikske Stefan Kraft og Roman Koudelka fra Tsjekkia. Seiersmarginen var på 5,1 poeng.

Heller ikke Phillip Sjøen klarte å beholde eller forbedre plasseringen sin fra første omgang. 19-åringen var nummer åtte før finalen, men måtte til slutt nøye seg med en 15.-plass. Unggutten hoppet 125 og 118,5 meter.

For Kenneth Gangnes ble det en delt 19.-plass. Han var nummer ti før den siste omgangen. Kolbu-hopperen noterte 128 og 114 meter. Tom Hilde klatret en plass og ble nummer 27. Han leverte hopp på 119,5 og 120,5 meter.

Prevc gjorde to svev på 130 og 131 meter. Han var i delt ledelse med Michael Hayböck etter første omgang, men sistnevnte klarte ikke å være like solid da det gjaldt som mest. Hayböck misset pallen ved å bli nummer fire.

Johann Forfang (115 meter) og Robert Johansson (110,5) maktet ikke å bli blant de 30 beste og måtte se finaleomgangen fra sidelinjen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag