Gå til sidens hovedinnhold

Anders Jacobsen angrer på Sapporo-tur

Frykter for formen foran Vikersund.

Anders Jacobsen hoppet med feber og bommet totalt i verdenscuprennene i Sapporo. Nå tar han selvkritikk og angrer på at han tok turen.

VG skriver at hopperen som var med og kjempet om seieren i hoppuken, og som gikk til topps i både Oberstdorf, Garmisch-Partenkirchen og Zakopane frykter for Vikersund-formen.

I Sapporo endte han på en skuffende 14.-plass lørdag, mens han søndag ble tatt av vær og vind og ikke engang kom med til finalen. Da var han sjanseløs.

- Jeg burde vært hjemme. Det burde vært lurere, men jeg tok et valg om å kjempe meg oppover sammenlagtlisten i verdenscupen. Nå rykket jeg i stedet et hakk ned, sier Jacobsen til VG.

Nå frykter han at tidsforskjellen til Japan, feber og dårlig søvnkvalitet har påvirket formen, og det er ikke bra med tanke på skiflygingen i Vikersund kommende helg.

Der er han på jakt etter verdensrekorden til Johan Remen Evensen på 246,5 meter.

- Jeg må opp på et langt høyere nivå enn det jeg presterte i Sapporo, mener Jacobsen om hoppingen i Vikersund til helgen. Han legger til at skiflyging er en helt annen øvelse enn storbakkehopping.

- Det handler mer om å beholde farten ut fra hoppet i skiflyging og ikke så mye om å skaffe seg høyde, sier Anders Jacobsen.

Landslagstrener Alexander Stöckl sier at Jacobsen ikke har mistet formen, men han er åpenbart ikke så stabil som under hoppuken, der vanskelige og ulike forhold gjorde rennene veldig lotteripreget. (©NTB)

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto